Örebro läns museum mars 2022

By on 3 mars, 2022
Visning av utställningen Barnet i tornet på Örebro slott

I mars fortsätter vi med fika och kultur i skön förening med Söndag på slottet. I samarbete med Lillannas slottscafé erbjuder vi visning i våra utställningar med efterföljande fika.

Mars månad bjuder också på aktiviteter från museets slöjdverksamhet.

Ur kalendariet i mars

Serien söndag på slottet fortsätter under våren med fika och visning i sällskap med någon av museets experter. Först ut är samlingsintendent Lena Brättorp som berättar om sina Favoriter från 1800-talet i utställningen Möjligheternas spegel, sinnenas begär den 13 mars på Örebro slott. Utställningen handlar om ursprunget till vårt konsumtionssamhälle och Lena lägger i visningen fokus på några riktiga godbitar bland alla fantastiska föremål som visas.

Den 20 mars visar konstnären Alexander Creutz utställningen Barnet i tornet – Jag Håfström på Örebro slott och berättar om denne internationellt kände konstnär och hans spännande bildvärld. Barnet i tornet är Jan själv och i vår utställning i det vackra tornrummet finns konstverk som spänner över lång tid.

Museets slöjdkonsulentverksamhet är medarrangör för den digitala föreläsningen Färg – På spaning efter färgämnen i skogslandskapet som går av stapeln den 22 mars. Föreläsare är textilkonstnär Mia Olsson med stor erfarenhet av textilfärgning som konstnär, pedagog och färgare. 

Mer information om våra visningar och föreläsningar hittar du i kalendariet på museets hemsida.

Lin-projektet fortsätter

Än en gång är museet en del av projektet 1kvm lin. Förra årets succé återkommer under parollen att alla kan odla lin. Projektet samordnas i Örebro län av slöjdkonsulent Lina Jatko. Deltagarna odlar själva linfrö på 1m2 och de har också tillgång till olika tips kring odling och beredning och massor av information om denna både vackra och nyttiga växt. Anmälan öppnar den 7 mars.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa Örebro läns museum

You must be logged in to post a comment Login