Örebro mirakelvände och vann mot serieledarna

By on 23 januari, 2020

Match i Behrn Arena och toppmöte, SHLs trea Örebro mot serieledarna Luleå i den 35 omgången av Svenska Hockeyligan. Inte bara det, Robin Kovacs som var inblandad i den infekterade övergången från just Luleå till Örebro och så fick han debutera i förstakedjan.

Första perioden blev inte till någon direkt galant öppning för Robin Kovacs blev det inte, istället blev det tvärtom då han var inne på bägge Luleås mål, mardrömsstart med tanke på att gästerna bara sköt fyra skott under 20 första minutrarna. Andra perioden steppade Örebro upp ett par steg, tyvärr rycktes spelet sönder av alla utvisningar, trots det slutade perioden oavgjort.  Tredje perioden startade Örebro i ett kopiöst tempo och vände på hela tillställningen, även Robin Kovacs visade vad han kunde och stod för två poäng, till sist blev det 3-2 till hemmalaget.

Det låg mest fokus på Örebros nyförvärv Robin Kovacs som kom från just gästande Luleå i en infekterad övergång, inledningsvis såg Robin inte helt bekväm ut där han kände sig nervös (sa han till C More) och var inne på de två mål som Luleå gjorde i den första perioden. Örebro jobbade sig in i matchen ordentligt från och med den andra perioden där de visade upp ett bra tryck fysiskt och tog upp kampen med Luleå, även om målen uteblev i mittakten såg det bra ut, en period som rycktes sönder av utvisningar från bägge lagen. I den tredje perioden var det det mesta som gick rätt för Örebro där de gick från ett 0-2 underläge till vinst med 3-2, en period där även Robin Kovacs nervositet hade släppt då han bidrog med två assist.

Det ska tilläggas att Aaron Irvings matchstraff för tackling mot huvudet inte var rätt, Aaron fick in en riktig bröstvärmare som inte tog mot huvudet även om det blev en ordentlig nackrörelse i situationen. Visst är det lätt att se när man har tillgång till repriser, något som borde göra att Aaron inte ska få någon påföljd.

Örebro Hockey visade upp moral och gav aldrig upp, och med tanke på alla förväntningar från en fullsatt arena skulle infrias. Inte blev åskådarna besvikna då de bjöds på en riktig nagelbitare som gick från moll till dur. Visst såg det inte ut som om Luleå kom upp någon vidare kvalitet, men å andra sidan hade de Örebro i ansiktet under de två sista perioderna och då är det inte lätt att skapa något. Jag anser att det är Örebros styrka när de väl spelar det där höga presspelet som innebär mycket skridskoåkning och ligga tätt inpå motståndarna, vilket de lyckades med när anspänningen släppte och det ledde till att de stod för en fantastisk vändning och vann välförtjänt med 3-2.

Vinsten innebar att Örebro tog steget upp på andra plats i tabellen och har nu  66 poäng, de passerade Färjestad som bara fick med sig en poäng hemma mot Växjö Lakers. Nu väntar Djurgården på bortais Lördag 25 Januari i Stockholm, ett Djurgården som för kvällen vann borta mot Leksand.

Första perioden första minuten mål Luleå, Petter Emanuelsson 1-0. Tolfte minuten mål Luleå, Einar Emanuelsson 2-0. 16 minuten utvisning Luleå, två minuter Jack Connolly holding. Power play Örebro, ingen utdelning.

Första perioden slutade 2-0 till Luleå
Skottstatistik första perioden Örebro HK 6 – Luleå Hockey 4

Andra perioden fjärde minuten utvisning Örebro, två minuter Jonathan Andersson hög klubba. Power play Luleå, ingen utdelning. Åttonde minuten utvisning Örebro, två minuter Linus Öberg hooking. Power play Luleå, ingen utdelning. Tolfte minuten utvisning Luleå, två minuter Jack Connolly puck över sarg. 13 minuten dubbelutvisning, två minuter Ryan Stoa Örebro roughing, två minuter Juhani Tyväinen Luleå roughing. 13 minuten utvisning Örebro, två minuter Sakari Salminen. Spel fyra mot fyra i 33 sekunder, ingen utdelning för något av lagen. Numerärt överläge Luleå i 1.27 sekunder, ingen utdelning. 16 minuten utvisning Örebro, fem minuter + matchstraff Aaron Irving tackling mot huvudet. Power play Luleå, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 11 – Luleå Hockey 10

Tredje perioden började Luleå i power play i 45 sekunder, ingen utdelning. Andra minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä crosschecking. Power play Luleå, ingen utdelning. Femte minuten mål Örebro, Marcus Weinstock reducerar till 1-2. Sjunde minuten utvisning Luleå, två minuter Joonas Salvanti holding. Power play Örebro, samma minut mål, Shane Harper kvitterar till 2-2. Timeout Luleå. 15 minuten utvisning Luleå, två minuter Niklas Olausson hooking. Power play Örebro, mål 15 minuten Ryan Stoa 3-2. 18 minuten målvakt Luleå, ingen utdelning.

Tredje perioden slutade 3-0 Örebro