Örebro Senioruniversitet bjuder in till ny läsecirkel i Lindesberg

By on 11 juni, 2022
Senioruniversitetet har fokus på begreppet bildning - utan krav på förkunskaper.
Bild: LindeKultur

Höstterminen 2022 startar Örebro Senioruniversitet en ny läsecirkel i facklitteratur i Lindesberg med samma upplägg som vårterminens. Deltagarna diskuterar en bok per tillfälle. Inriktningen är facklitteratur såsom historia, biografier, klimat, miljö och andra aktuella nutidsfrågor. 

Deltagarna fattar gemensamt beslut om terminens böcker (utom den första).

Höstens första bok blir ”Sidenvägarna – en ny världshistoria”. Den mänskliga historien föddes mitt emellan öst och väst. Det var här världens stora religioner såg dagens ljus, det var här varor utväxlades och språk och idéer började spridas. Här byggdes imperier upp och gick under. När västvärldens inflytande nu minskar och tyngdpunkten åter flyttas österut, sker det längs samma vägar som för tusen år sedan. Boken är skriven av historikern Peter Frankopan. Han förestår Centret för bysantinska studier vid universitetet i Oxford och har skrivit en viktig berättelse om de krafter som format den globala ekonomin och den pågående politiska renässansen i öst.

Cirkeldeltagarna ska ha läst boken inför det första mötet, övriga böcker under terminen fattar kursdeltagarna gemensamt beslut om.

Datum: Måndagar 19 september, 17 oktober, 14 november, 5 december.
Tid: kl 10.00 – 12.00.
Lokal: Lindesberg Arena, lokal Å-läget, Nyborgsgatan
För mer information om studiecirkeln i Lindesberg – kontakta:

Ingalill Senneryd, ingalill.senneryd@gmail.com , 070 5207348
Birgitta Emander, birgitta@kallernas.se , 070 2410874
…………..

Örebro Senioruniversitet är en ideellt och politiskt obunden förening för seniorer som fyllt 60 år och yngre än 60 år som har pension av något slag, samt make/maka eller sambo utan åldersgräns. Nytt program presenteras terminsvis. Föreningen motto “för seniorer, av seniorer” pekar på att verksamheten drivs ideellt. Programutbudet har fokus på begreppet bildning – utan krav på förkunskaper.

Medlemskap krävs för att delta i föreningens aktiviteter. Årsavgiften är 300 kr för 2022 och då ingår fritt inträde till nio månadsföreläsningar. Under hösten har du möjlighet att ta med en ”gästmedlem” som betalar 150 kr och blir därmed medlem för resten av terminen samt får katalogen för vt 2023 hemsänd.

Anmälan till deltagande: Första anmälningsdag är onsdag 17 augusti. Plats ges i turordning efter anmälan. Anmälan till samtliga aktiviteter – folkuniversitetet.se/kontakt/orebro/kurser-osu/

Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login