Örebro SK förlorade mot BK Häcken

By on 29 november, 2020
Arkivbild.

Örebro SK åkte under söndagen till Göteborg för att ta sig an BK Häcken i den näst sista matchen för säsongen.

Örebro kom från tre raka bortavinster med senast man vann mot Häcken var 2016, Häcken kom från en vinst och två oavgjorda matcher och jagade nu poäng för ett Europa avancemang.

Häcken startade den första halvleken bäst och fortsatte att hålla press på Örebro och i den 24 minuten satte Ali Youssef ledningsmålet för Häcken. Efter målet satsade Örebro på en kvittering men Häcken jobbade på och fortsatte att skapa press med jämna mellanrum, Örebro hade ett par bra chanser men i den 37 minuten satte Leo Bengtsson 2-0 för Häcken. Örebro lyfte nu åter spelet för att kunna reducera och man skapade några kvalificerade chanser men Häckens målvakt storspelade, i den 44 minuten fick Ahmed Yasin en passning som han förvaltade och även om Oscar Jansson räddade första skottet så nickade Yasin returen från sitt eget skott i mål och 3-0 till Häcken.

I den andra halvlek fortsatte Häcken att spela bra och skapade sig flera bra chanser och det var även Häcken som stod för den större delen av spelet med många fina chanser men det blev inga mål i den andra halvleken.

Det kändes verkligen att Örebro inte hade något att spela för i den här matchen och även om man spelade bra så fans inte den där riktiga gnistan denna kväll.

Nästa match spelar Örebro SK mot Hammarby IF på Behrn Arena.

Matchen slutade BK Häcken 3-0 Örebro SK