Örebro SK förstärker offensiven

Av på 12 augusti, 2021
Arkivbild

Örebro SK passar på att förstärka sin offensiv precis innan transferförstret stänger genom att låna in två anfallare, detta meddelade klubben under torsdagsmorgonen via sin hemsida.

Spelarna som lånas in är den 21 årige nigerianske anfallaren Richard Emeka Friday som till vardags spelar i Spartaks Jurmala och den brasilianske anfallaren Patrick Luan från FC Sion.

Richard Emeka Friday är född 2000 i Abuja, Nigeria. Säsongen 2019 skrev han ett kontrakt med FK Liepaja i Lettlands högstaliga, Virsliga. Redan den första säsongen slog han igenom när han stod för sex mål och tre framspelningar på 26 spelade ligamatcher. Året därpå stod Friday för ytterligare fina insatser vilket kröntes med ett inhemskt cupguld. I vintras skrev han ett avtal till och med 2023 med Spartaks Jurmala och hittills har det blivit sex mål på 14 matcher.

– Vi har följt Richard under en period och ser en stor potential. Hans snabbhet kombinerat med förmåga att skapa målchanser för sig själv och andra känns mycket spännande. Hans bästa position är forward men kan även spela som en offensiv yttermittfältare. Det ska bli spännande att följa honom i den svartvita tröjan, säger Axel Kjäll, Fotbollschef i ÖSK Fotboll på klubbens hemsida.

Den 22-årige anfallaren Patrick Luan är född i Brasilien och tog steget in i proffsvärlden via Fluminenses U20-lag. Sommaren 2019 värvades Luan till Schweiz och Super League. Under den första säsongen blev det två mål och två framspelningar på 20 matcher för FC Sion. Den gångna våren har Luan varit utlånad till SC Kriens i andraligan och gjort fyra mål på 12 framträdanden.

– Vi har tittat på att komplettera vår redan starka offensiva uppställning där vi fastnat för Patricks egenskaper. Det är en forward som är rörlig, duktig att kombinera med sin medspelare och har en bra spelförståelse, säger Axel Kjäll, Fotbollschef i ÖSK Fotboll på klubbens hemsida.

Samtidigt meddelar klubben att Taha Ali följer Erik Björndahl och lånas ut till Västerås SK i Superettan.

Vi hoppas på att detta kan öppna upp för lite mer tryck i Örebro anfallsspel vilket verkligen behövs.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in