Örebro SK klarade oavgjort i premiären

By on 10 april, 2021

Under lördagen var det dags för premiär på Allsvenska 2021 och Örebro SK tog emot IFK Göteborg på Behrn Arena.

Örebro som inte rankats särskiljt högt under försäsongen medan Göteborg tippats bland de fyra första lagen.

Första halvleken dominerades av Göteborgs stora bollinnehav men Örebro visade upp en bra defensiv som inte gav Göteborg speciellt stora ytor och följaktligen blev det inte så många chanser men de fick till några vassa skott som Bobby Allain fick avvärja med några kvalificerade räddningar. Örebro kom upp på några omställningar men kom inte till mer än någon vass chans.

Andra halvleken var något jämnare och Örebro fick ha bollen lite mer, det var dock Göteborg som hade det största bollinnehavet även i denna period. Det blev ändå inte många chanser för något av lagen förutom något långskott från Göteborg som Örebros målvakt lätt tog hand om samt Örebros chans där en ny inbytt Erik Björndahl spelade fram dock var det offside.

Säsongspremiären slutade 0-0 vilket ändå får ses som ett godkänt resultat för Örebro. Det positiva i denna match var det disciplinerade försvarsspel som man presterade och jag hoppas att det var premiärnerver som gjorde att man inte vågade gå hårdare framåt för jag hoppas att försäsongsmatcherna set till att man inte är ringrostig.

Nästa match spelar Örebro SK Söndagen den 18 Mars borta mot Östersunds FK.

Matchen slutade Örebro SK 0-0 IFK Göteborg