Örebro SK spelade åter 0-0

By on 9 april, 2023

Det var dags för hemmapremiär i Superettan 2023 när Örebro SK under påskdagen tog emot Östersunds FK på Behrn Arena.

Örebro spelade oavgjort i premiärmatchen borta mot Jönköping i en match där det kändes som att man ville mer än vad vårgräset tillät. Östersund å andra sidan spelade oavgjort hemma mot GAIS.

Det var Örebro som tog tag i spelet  och i den sjätte minuten kunde hade hemmalaget en riktigt bra chans där Östersunds spelare räddade på mållinjen. Östersund jobbade sig dock in i matchen, så även om det var Örebro som förde merparten av spelet så uteblev de riktigt vassa chanserna. Mot mitten av halvleken hade spelet blivit helt jämnt och kändes ganska oordnat från båda lagen. Mot slutet började Östersund ta över då Örebro inte fick igång sitt passningsspel och även anfallsspelet haltade betänkligt. Det blev inga mål i den första halvleken som slutade 0-0.

Den andra halvleken blev en jämn historia spelmässigt men där Östersund hade de bästa lägena. Örebros försvar fungerade mycket bra men man hade klara problem i anfallet. Matchen slutade 0-0.

Inte någon riktig höjdarmatch från Örebros sida, man börjar de första 15 minutrarna riktigt bra och skapade då några vassa chanser, men sen kom Östersund in i matchen och det var närmare bortavinst än en hemmavinst. Det defensiva spelet tycker jag ser riktigt bra ut, där emot känns offensiven ganska skakig där man förlitar sig på för få spelare och ett alldeles för nätt spel. Jag hoppas att man kan börja reda i anfallsspelet nu och om så ser det ganska lust ut för säsongen. Om man däremot inte lyckas få igång anfallet så kommer vi få se många fler 0-0 matcher.

Nästa match spelar Örebro SK på lördag den 15 april hemma på Behrn Arena mot IK Brage.