Örebro SK tog övertygande vinst

By on 17 september, 2022

Under lördagen var det dags för E18 derby när Örebro SK tog emot Västerås SK hemma på Behrn Arena för den 24 omgången av Superettan 2022.

Örebro som inför matchen hade kniven mot strupen att ta poäng för att slippa striden runt kvalplatsen. Västerås var i mångt och mycket i samma situation så det var upplagt för en desperat kamp.

Den första halvleken började ganska jämnt, men i den 20 minuten fick Örebro en straff för hands och det visade sig att Västreåsspelaren redan hade ett gult kort och han fick därför ett rött kort samt lämna plan. På straffen efter missade först Jiloan Hamad men kunde sedan slå in sin egen retur 1-0 Örebro. I den 23 minuten fick Ahmed Yasin tag på bollen ungefär mitt på plan gjorde nen snygg dragning in i straffomrodet och slog in 2-0. Det såg bra ut för Örebro men i den 26 minuten så slarvade man i eget straffområde och Västerås kunde reducera 2-1. Sen skulle det bara dröja till den 32 minuten innan Örebro slarvade igen och det var kvitterat för Västerås 2-2. Örebro var nu skakat men lyckades samlasig och halvleken slutade 2-2.

Örebro öppnade den andra halvleken med en snygg avsparksvariant som gjorde att Ahmed Yasin kunde ge Örebro ledningen igen 3-2. I den andra halvleken var de sedan mest Örebro som gälde och man kunde i den 84 minuten sätta 4-2 genom Christian Moses och sedan 5-2 Valgeir Valgeirsson som blev spiken i kistan.

Bra match från Örebro om man bortser från hjärnblödningen i den första halvleken, skönt med många mål och att man nu distanserar sig till kvalplatsen.

Nästa match spelar Örebro SK lördagen den 1 oktober borta mot AFC Eskelstuna.