Örebro SK vann över AIK för första gången på tio år

By on 22 november, 2020

Under söndagen åkte Örebro SK till Stockholm för att ta sig an AIK i den 28 omgången av allsvenskan.

Örebro förlorade senast mot Kalmar FF men hade två vinster dessförinnan, AIK hade två vinster i bagaget samt att det var tio år sedan Örebro vann borta mot AIK.

AIK ledde spelet i den första halvleken men skapade inte så speciellt farliga chanser men i den 39 minuten gjorde Oscar Jansson ett 55 meters utkast som Roman Gall tog emot vid mittlinjen och tog med sig på djupet där han spelade in bollen parallellt med mållinjen mot Hümmet men Eric Kahl han före och satte bollen i eget mål 1-0 till Örebro.

I den andra halvleken fortsatte AIK med stort bollinnehav men fortfarande svårt att komma till några farligare avslut då Michael Almebäck och Andreasa Skovgaard var duktiga på att rensa undan i backlinjen. Deniz Hümmet tog i den 60 minuten ned Agon Mehmetis passning på bröstet och satte 2-0 vid bortre stolpen. Efter målet satsade AIK framåt för en reducering men Örebros backlinje skötte sig och den farligaste målchansen var faktiskt ÖSKs som var nära ett tredje mål.

Detta var en bra match för Örebro där man höll disciplinen bra och där backlinjen gjorde ett mycket bra jobb.

Nästa match spelar Örebro SK borta mot BK Häcken den 29 November.

Matchen slutade AIK 0-1 Örebro SK