Örebro SK värvar islänning

By on 30 juli, 2022
Arkivbild

Under gårdagen meddelade Örebro SK vi sin hemsida att man värvar den isländska spelaren Valgeir Valgeirsson.

Valgeir Valgeirsson är 19 år och kommer senast från isländska klubben HK Kópavogs, han har skrivit på ett flerårigt avtal med ÖSK.

– Vi är glada att kunna hälsa Valgeir välkommen till Örebro. Han är en mångsidig spelare med hög intensitet i sitt spel och en bra passningsfot. Vi har följt Valgeir under en längre period och ser honom som en spelare med stor potential, säger ÖSK:s huvudtränare Axel Kjäll på klubbens hemsida.

Islänske Valgeir Valgeirsson har HK Kópavogs som moderklubb och som 17 åring debuterade han i A-laget som spelade i Islands högsta liga. Under 2020 var Valgeir Valgeirsson utlånad till den engelska klubben Brentford FC men återvände till Island sommaren 2021.

Valgeir Valgeirsson har också varit med i det isländska ungdomslandslaget och där spelat 24 pojklandskamper och tre U21-landskamper.

– Det känns jättekul att vara här i Örebro. Jag har fått höra mycket fina saker om den här klubben och jag vet att målet är att ta sig tillbaka till Allsvenskan så snart som möjligt. Jag vill hjälpa till att uppfylla det målet och ser verkligen fram emot att sätta i gång, säger Valgeir Valgeirsson på klubbens hemsida.

Valgeir Valgeirsson

  • Född: 2002-09-22
  • Nationalitet: Island
  • Position: Ytterback / Mittfältare
  • Tidigare klubbar: HK Kópavogs, Brentford FC

Sport | Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro SK

You must be logged in to post a comment Login