Örebro SK vidare i Svenska Cupen

By on 1 september, 2021
Arkivbild

Under onsdagen åkte Örebro SK till Sandviken för att ta sig an Sandvikens IF i den andra omgången av Svenska Cupen.

Örebro har gått kräftgång i allsvenskan och behövde verkligen en vinst, inte bara för avancemang i Svenska Cupen utan även för självförtroendet.

Det var Örebro som styrde spelet under i stort sett hela första halvleken men Sandviken stack upp ibland på kontringar, det var dock Örebro som stod för chanserna men tyvärr saknades de riktigt vassa. Första halvlek slutade 0-0.

Örebro fortsatte andra halvleken med stort bollinnehav och tillslut kunde Richard Friday i den 60 minuten sätta 1-0 för Örebro. Efter målet satsade Sandviken allt på en kvittering och bytte in sina bästa anfallare vilket resulterade i ett par fina chanser men det kändes aldrig riktigt farligt. Men det blev inga fler mål och matchen slutade 1-0 till Örebro.

Ingen topp match från Örebro men man gjorde jobbet och vann, det roligaste med dagens match var att få se Richard Friday från start och extra kul att se honom göra mål. Annars var tempot för lågt, speciellt om man ville ha detta som en bost för allsvenskan.

Nästa match spelar Örebro SK Måndagen den 13 September hemman mot Varbergs BoIS FC.

Matchen slutade Sandvikens IF 0-1 Örebro SK