ÖSK Bandy började bra men föll till sist

By on 26 januari, 2022

Örebro SK Bandy föll illa senast borta mot Västerås Bandy när konditionen inte var på topp, i kvällens match IK Sirius i den 22 omgången av Elitserien Bandy. Senast man mötte Sirius var i Behrn Arena och då förlorade man med 1-5, i kvällens match såg det bra ut inledningsvis men man orkade inte hela vägen.

Örebro tog ledningen redan i den sjätte minuten och spelade ett uppoffrande friskt spel med ett bra tempo samt stark defensiv, motståndarna Sirius jobbade sig sakta men säkert in i matchen för att ta över tillställningen. I den 36 minuten kom kvitteringen, i den 41 minuten var hemmalaget i ledning som höll sig halvleken ut.

Den andra halvleken avslutade Örebro som man började den, med två man på utvisningsbänken. Med utvisningar vinner man inga matcher och det visade sig i början av del två då man släppte in två och gjorde ett mål, där man var fortsatt med någorlunda i matchen. Efter det visade Sirius klass och kunde ta matchen dit man ville, skillnaden lagen emellan blev tydlig desto längre tiden led. Med tolv minuter kvar och en tvåmålsledning kunde hemmalaget göra ytterligare två mål och fastställa slutresultatet till 6-2.

I slutet av matchen ställde Örebros målvakt Joakim Bergqvist till det ordentligt när han fällde en Siriusspelare framför eget mål efter avblåsning, heta känslor uppstod och situationen ledde till att två spelare från varsitt lag blev utvisade. Även Emil Juhlen i Örebro drog på sig en utvisning och Örebro fick avsluta matchen med sju spelare på planen, Sirius hade åtta spelare ute på isen när domaren blåste slutsignalen.

Sett till helheten startade Örebro matchen på ett fantastiskt bra sätt, men det såg ut som vanligt då man tappade i tempo och kvalité desto längre matchen led. Det gäller att hålla spelkvalitén över tid, kan man göra det så kommer poängen in på kontot.

Örebro är inne i ett tätt matchande just nu med många matcher på kort tid, eller vad sägs om; Fredag 28 Januari Frillesås vs ÖSK, Söndag 30 Januari ÖSK vs Hammarby, Tisdag 1 Februari ÖSK vs Hammarby samt Fredag 4 Februari Villa Lidköping vs Örebro. Med andra ord fem matcher på fem matcher på elva dagar, ett högt tempo där Örebro förhoppningsvis kan hänga med, där det gäller att plocka så många poäng man bara kan. Man har även ett möte med Hammarby som är laget man siktar in sig på, då det är dem som ligger på plats för nedflyttning.

I den 23 omgången av Elitserien Bandy möter Örebro Frillesås borta Fredag 28 Januari 2022.