ÖSK Bandy fick det kämpigt i vinden

By on 6 februari, 2022

Örebro SK Bandy gästade Motala i den 27 omgången av Elitserien Bandy under söndagen, IFK Motala stod för motståndet. ÖSK Bandy föll riktigt riktigt tungt senast mot Villa-Lidköping sist, i dagens match spelade man utomhus med Motala, vinden och solen mot sig.

Örebro inledde matchen avvaktande, kraftig motvind och sol i ögonen gjorde att man inte fick till det optimalt. Där man fick ställa in sig på ett defensivt spel, något som man gjorde bra även om det såg energilöst ut många stunder. Med ca 20 spelade minuter vaknade ÖSK till liv och man kom upp i banan på ett offensivare sätt, när första halvlek var klar hade man reducerat och hemmalaget var i ledning med ett mål.

Med både vind och sol i ryggen inledde ÖSK andra halvek, där det var Motala som kom ut bäst för att utöka ledningen med två mål inom loppet inom tolv minuter. Örebro tog timeout i den 68 minuten för att snacka ihop sig, något som visade sig i spelet när man började om där man visade upp en annan skärpa. Nu hjälpte det inte tiden ut, man gjorde ett par mål men det gjorde även hemmalaget och matchen slutade 3-7.

Örebro var inte riktigt på tårna från start, antagligen berodde det på spel utomhus där man hade en kraftigt motvind och sol. Avvaktande spel där Motala styrde och ställde, när man väl vaknade till en aning kom man in försent i matchen. I den avslutande delen fick inte Örebro med sig varken inställning eller energi från den avslutande första där Motala fick styra och ställa, ett spel där man inte kom närmare. ÖSK gjorde två mål i den andra, men de kom till när Motala hade varvat ner och bjöd in gästerna. Ser man till matchen senast mot Villa-Lidköping BK där man var med i en rekordmatch målmässigt så var det här ett fall framåt,  nu är det bara att bita i det sura och börja om, här och nu finns det inte så mycket mer man kan göra.

Att Örebro redan är klara sätter sig mentalt och det är inte självklart att man går in för spel till hundra procent, något som kan vara förklaringen till att det ser ut som det gör. I en intervju med Sportbladet Play säger Robin Folkesson han har fortsatt kontrakt med ÖSK och siktar på att vara kvar, samt att bara spendera en säsong i Allsvenskan för att komma tillbaka till Elitserien Bandy. Den gången om det händer med en helt annan inställning till spelet i den högsta serien, något som man inte kunde hantera under säsongen 2021/2022.

I den 28 omgången av Elitserien Bandy möter Örebro SK Bandy Broberg/Söderhamn BS, det gör man på onsdag 9 februari 2022 på bortaplan.