ÖSK Bandy nollades av Edsbyns IF

By on 10 december, 2021

ÖSK Bandy skulle ha tagit sig an IK Tellus på bortaplan Tisdag 7 December men den matchen fick skjutas upp på grund av sjukdom, i kvällens match mötte Örebro Edsbyns IF på hemmaplan. Nu blev matchen till en enda lång väntan till sist på att det skulle ta slut, inte ett resultat man ville ha då Örebro nollades av Edsbyns IF.

ÖSK Bandy kom ut i den första halvleken och spelade en positiv bandy där man var framme i anfallszon men utan att få till det där sista för att göra mål, sett till spelet från bägge lagen så böljade det fram och tillbaka där det var ett svängigt spel. Edsbyns första två mål kom när de hade en spelare utvisade, mål som kom genom passivitet från hemmalagets defensiv. Konditionsmässigt så hängde hemmalaget med och  Trots att gästerna hade en tremålsledning i pausvilan så såg det helt ok ut.

I den andra halvleken såg det ut som om det var ett påslaget Edsbyn som kom ut på isen och gjorde processen kort med hemmalaget, under de sista 45 minutrarna gick gästerna från en tremålsledning till ett slutresultat 0-11 i bortafavör.

Örebro som innan den här matchen har ryckt upp sig ordentligt och visat att man kan vara med men inte riktigt räckt till tiden ut, nu det gäller det att man börjar plocka poäng för att undvika nedflyttning. Det är tre lag som åker ur elitserien när det är färdigspelat säsongen 2021/2022 och laget som ligger på en säker fjärdeplats Frillesås BK kunde under fredagsomgången inkassera bonuspoäng mot ett sjukdomsdrabbat Hammarby på bortaplan, säkerligen poäng som man inte hade räknat med.

Tack vare det har nu Frillesås nio poäng och jagande Örebro ligger kvar på två poäng, nu återstår det 18 omgångar och 36 poäng att kämpa om och chansen finns fortfarande. Men då gäller det att faktiskt komma ut på isen och ta tag i matchen, vilket man gjorde mot Edsbyn. Nu är Edsbyn sett till placeringen i tabellen ett lag där poäng är grädden på moset och inget man egentligen ska räkna med, men kan man mot lag strax ovanför placering 13 visa upp det spel man visade upp i första halvlek mot Edsbyn kan det räcka till både poäng och säker plats när serien ska sammanfattas.

I den 13 omgången av Elitserien Bandy möter Örebro SK Bandy IK Sirius BK i Behrn Arena Tisdag 14 December 2021, ett Sirius som har två förluster och två vinster på sina fyra senaste spelade matcher.