ÖSK Bandy orkade inte tiden ut

By on 24 januari, 2022
Arkivbild

I senaste matchen mot IFK Vänersborg fick ÖSK Bandy med sig två skrällpoäng, i kvällens match stod ett helt annat motstånd på andra sidan, Västerås SK/BK. Västerås är ett av topplagen i Elitserien bandy, Örebro stod för ett riktigt riktigt bra motstånd orkade inte tiden ut.

Det var ett taggat Örebro som kom ut och tog Västerås på sängen som det såg ut som, men en bra offensiv tog man ledningen i den andra minuten. Västerås kom tillbaka med två mål för att ta ledningen, ÖSK vek trots det inte ner sig och trampade på och kvitterade i den 33 minuten. Spelet såg fortsatt bra ut från Örebros sida, när det var tre minuter kvar skärpte Västerås till sitt spel där man gjorde två snabba mål för att gå till halvtidsvila med en tvåmålsledning.

Den andra halvleken blev ingen rolig tillställning för Örebro, tempofattigt där orken sinade iväg undan för undan och när matchen var slut lös det 10-2 till Västerås.

Att Örebro inte kunde fullfölja matchen som man började berodde på att man inte hade kunnat träna fullt ut beroende på sjukdom, kan man däremot ta med sig inledningen av matchen samt att kunna köra på med träningar för att komma upp i tempo och ork. ÖSK hade genomfört två-tre träningar på de sista två veckorna, samt att man har en just nu inplanerad träning nu i veckan, något som talar för sig själv.

Örebro SK Bandy har match redan på Onsdag 26 Januari 2022 i Uppsala mot IK Sirius BK i den 22 omgången, förhoppningsvis har spelarna i Örebro fått i sig mer än en full träning.