ÖSK tappade poäng med en man mindre på plan

By on 19 augusti, 2013

Det var en underbar fotbollsdag i Örebro, vädret var perfekt och solen lyste upp himlen. På Behrn Arena hade mer 8000 personer samlats för att se matchen Örebro mot Hammarby. Men det var de 2500 Bajenfansen som hördes mest inne på arenan.

Första halvleken blev en underhållande historia där hemmalaget ÖSK hade de bästa chanserna. Långa stunder var det ÖSK som pressade tillbaka Hammarby. Men de fick ingen utdelning och det stod 0-0 när matchen gick till pausvila.

Starten på den andra halvleken blev också händelserik. ÖSK tog ledningen tidigt med fick några minuter senare en spelare utvisad. Detta medförde att hemmalaget fick försvara sin 1-0 då Hammarby tog över matchen.

Efter ett stort spelövertag kunde Hammarby tillslut kvittera genom Max von Schlebrügge, men hade det inte varit för Oscar Jansson hade förmodligen ÖSK förlorat ikväll. Han räddade många skott för sitt ÖSK.

Första halvlek
Matchens inledning domineras av Hammarbyklackens eviga sjungande, de lyckades överrösta allt inne på Behrn Arena och tog fokus från spelet på planen. Men i den 6:e matchminuten fick ÖSK ett drömläge och för ett par sekunder stannade allt upp. Hemmalaget fick ingen kontroll på bollen och målchansen försvann.

Efter hemmalagets första målchans fick matchen liv. Bägge lagen skapade press i straffområdena, men det var ÖSK som hade de vassaste chanserna. I den 31:e matchminuten fick hemmalaget sin bästa chans då ett skott träffade ribbans överkant. Första halvlek slutade 0-0.

Andra halvlek
Halvleken hann knappt börja innan ÖSK satte 1-0. En svartvit-spelare nickade ner bollen till Ahmed Yasin som i sin tur sköt den på en hammarbyare in i mål. Målvakten Johannes Hopf kunde se på när bollen rullade förbi hans fingrar.

I den 54:e matchminuten fick Hammarby ett frisparksläge efter att ÖSK-spelaren Christoffer Wiktorsson fått rött kort. Bajen sköt bort sin chans men fick efter situationen ett spelövertag då de hade en man mer på plan.

Det blev även en grinig match och publiken tände till på det som hände på plan. Nordin Gerzic fick en varning efter en ful tackling på Kennedy Bakircioglu. Kennedy fick en varning när han tystade publiken vid samma situation.

Hammarby fortsatte att trycka på under den sista delen av matchen, de skapade flera bra chanser men bollen ville inte ta sig i mål. Men i den 91:e min kunde tillslut Max von Schlebrügge göra 1-1. Det blev även slutresultatet.