Östen med Resten till Lindesberg

Av på 1 september, 2021

Lördag 9 oktober kl 19.30 blir det musikalisk humor med en doft av revy när Östen med Resten gästar Lindesberg. Konserten – som är uppskjuten sedan förra hösten – kommer att hållas i Lindeskolans aula. Biljetter finns att köpa på nortic.se.

Östen med Resten fick namnet av Lasse Berghagen i direktsändning och svenska folkets hjärtan har de vunnit under många års intensivt turnerande. Smakfulla arrangemang blandas med galen humor som når ända ut till sista stolsraden. Det utlovas allt från Led Zeppelin till finska snapsvisor. Garanterat en musikalisk uppståndelse med mycket humor – allt i rasande fart, enligt arrangören HPM Entertainment.

Östen med Resten består av:

Bror Östen Tommy Eriksson

Född på Boda viltforskningsstation i Enånger 1:a mars (samma datum som Svenne Hedlund och Harry Belafonte) 1958. Började “underhålla” redan som 3-åring med orden: “Ska jag sjunga för dig?” och började sjunga utan att vänta på svar. Första låtarna han lärde sig var: Säg mig du lilla fågel och Min gitarr.

Jens Kristian Kristensen

Är född på Sollefteå BB 1951. Far norrman och mor svenska. Detta innebär att han är halvnorsk, något som han är mycket stolt över. I synnerhet under vinter- OS. Växte tillsammans med sin bror Göran upp i Väja, utanför Kramfors och flyttade sedan till Iggesund. Båda gamla “bruksorter” som kanske satt sina spår.

Karl Gunnar Morén

Född 1959 i Ludvika i Dalarna. Började med mandolin som 8-åring, via gitarr och vid 11 års ålder fiol. Gunnar driver skog och jordbruk på en gård hemma i Persbo, och växlar mellan fiolen och traktorerna. Han är en otrolig musikant och musikhumorist som behärskar allt ifrån Franska Hotkvintetten till Brandenburgkonserterna.

Karl Alf Staffan Lindfors

Född på Annandag jul 1968 i Kårböle, västra Hälsingland. Lärar- och prästunge, yngst av fyra syskon. Valde som fyraåring mellan två yrken: -kung eller arbetslös. Upptäckte musik i storebrors skivhylla och kunde spela alla Creedence och Deep-Purplelåtar utantill på sina kakburkar.

» Mer information här «

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in