På fredag är det premiär för Funkismellon 2021

By on 15 november, 2021

Fredag 19 november kl. 18 är det premiär för Funkismellon, som i år sänds digitalt på orebro.se/funkismellon. Missa inte showen som präglas av delaktighet och är fylld med dans, musik och glädje!

Funkismellon är en melodifestival för personer med funktionsvariationer, som arrangeras av Förvaltningen för sociala insatser i Örebro kommun. I årets digitala show deltar 14 artister. Flera dagliga verksamheter är dessutom med och jobbar med det förberedande arbetet eller är med som bakgrundsdansare i vissa nummer:

– Funkismellon präglas av delaktighet, det är allas mello. Vill man inte stå på scen, finns det ändå möjlighet att vara med och utföra andra uppdrag. Alla uppdrag är lika viktiga och som vi alltid brukar säga: vi är alla lika mycket värda, berättar Charlotte Ollward, kulturpedagog och producent för Funkismellon.

Juryn består av kända musik- och kulturprofiler från Örebro. Funkismellon har även ett nära samarbete med bland annat elever från det estetiska programmet på Karolinska gymnasiet, dansgruppen Tropical mix och koreografen Naomi Nzau.

Den 19 november kl. 18 kommer Funkismellon att livesändas på orebro.se/funkismellon, programmet kommer även gå att ta del av i efterhand och finns teckenspråkstolkat.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login