Patienter erbjuds digital bussbiljett – ett samarbete mellan Folktandvården och Länstrafiken

By on 3 november, 2021
Buss Länstrafiken Örebro. Fotograf Jessica Jeppson.

Snart kan du som har ett bokat besök hos Folktandvården Region Örebro län, få erbjudande om en kostnadsfri digital bussbiljett som kallas vårdbiljett. Biljetten finns i appen ”Länstrafiken Örebro”.

Från den 4 november kommer Folktandvården Hertig Karl och Folktandvården Kumlas patienter att få erbjudande om den nya vårdbiljetten. I början av 2022 planeras ett breddinförande för alla Folktandvårdens kliniker. Digital vårdbiljett är ett pilotprojekt i samarbete mellan Folktandvården och Länstrafiken.

Idag skickas de flesta kallelser till Folktandvårdens patienter genom sms eller digital brevlåda, istället för som tidigare genom brev till hemadressen. Den digitala vårdbiljetten gör det enklare för patienter som inte fått en papperskallelse i brevlådan, att åka kostnadsfritt till och från sitt besök.

För patienter som inte kan ta emot en digital vårdbiljett fungerar fortfarande papperskallelsen som giltigt färdbevis på bussen till besöket. På vägen hem fungerar kvittot från besöket som färdbevis.

– Vi vill erbjuda en digital lösning som gör det lättare för våra patienter att åka kostnadsfritt till och från sina besök hos Folktandvården. Vi har infört digitala kallelser för att minska belastning på miljön, då det bland annat innebär färre transporter, mindre papper och utskrifter, säger Christer Ohlsson, IT-chef Folktandvården Region Örebro län.

– Många av våra resenärer upplever det enkelt att resa med appen då det både går att söka tider för sin resa och köpa/förvara sina biljetter. Vi är glada att vi hittat en teknisk lösning för att kunna skicka ut denna typ av vårdbiljett via appen till specifika kontoanvändare, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken Örebro.

Så här går det till

  • Du får ett sms när din vårdbiljett finns att hämta i appen ”Länstrafiken Örebro”.
  • Sms:et kommer senast 4 timmar innan ditt bokade besök och biljetten gäller samma dag som besöket.
  • Om du är under 20 år kan en medföljande vårdnadshavare åka på biljetten tillsammans med dig.
  • Scanna din biljett när du går ombord på bussen.

Vad behöver du tänka på för att få tillgång till den digitala vårdbiljetten?

  • Folktandvården behöver ha ditt aktuella mobiltelefonnummer.
  • Du behöver ha laddat ner den senaste versionen av appen ”Länstrafiken Örebro”.

Örebro län
Örebronyheter

Källa Region Örebro län

You must be logged in to post a comment Login