Peter Jöback släpper singel

By on 20 januari, 2024
↑↑ Peter Jöback – Finger On The Trigger (Visualizer) ↑↑

Peter Jöback har samarbetat med ikoner som Sia, Kate Pierson (B 52’s), Gale Ann Dorsey och Björn & Benny och är redo för en ny fas när han nu återvänder till att sjunga på engelska och presenterar sitt viktigaste album hittills.

Det nya albumet ”Atlas” innehåller låtar framförda av Peter Jöback, producerade av Ed Harcourt och skrivna av Jöback, Harcourt och Kathryn Williams. På ”Atlas” fortsätter Peter sin tradition av att samarbeta med fantastiska låtskrivare och duettpartners. Albumet innehåller bl.a duetter med Sophie Ellis-Bextor och Ed Harcourt.

Alla låtar är inspelade i Harcourts studio i Oxfordshire, legendariska RAK Studios i London, mixade av Dom Morley (Adele, Amy Winehouse, Sting) och Cenzo Townsend (U2, Florence & The Machine, Snow Patrol) och är mastrat i Abbey Road Studios.

– ”Atlas” beskriver mitt liv nu efter år av utforskande av olika konstnärliga landskap. Ed och Kathryn var de perfekta kanalerna för att skapa en värld av musik som representerar alla aspekter av min kreativitet, och att spendera tid i Eds studio är en av de mest kreativa upplevelserna i mitt liv. Musikaliskt har jag återbesökt några av mina barndomshjältar som David Bowie och Elton John och fått dem att träffa dagens ikoner som Lana del Rey och Rufus Wainwright, – Peter Jöback.

Första singeln från kommande album är låten ”Finger on the Trigger”, en revanschlåt i Kill Bills anda eller en Tarantino-film som blivit en sång sjungen av en person som filosoferar om hämndens ljuva hur och varför.

– Jag har använt olika former av kreativa uttryck för att berätta min personliga historia om att komma ut, och om att växa upp på scenen som barnskådespelare. Jag har delat med mig av min resa mot tillväxt på scenen, på skivor, i böcker och filmer. Jag bär min berättelse som en krona och jag är redo att dela den med världen. Det här albumet handlar om kärlek, maskulinitet, faderskap, relationer och uppbrott med hopp om ett lyckligt slut. Precis som livet självt.

Under 2023 hade Peter stor succé först med singeln ”Börja om från noll” och sedan med Dylan-tolkningen ”Frihetsklockan” som båda blivit långkörare i P4. ”Frihetsklockan” har dessutom hyllats av en lång rad musikrecensenter. På höstens stora arenaturné ”En vinterkväll med Peter Jöback” spelade han titellåten ”Atlas” och Aftonbladet skrev: ”Att döma av den insiktsfulla pianoballaden ”Atlas” kan det vara en skiva att se fram emot”.

Albumet ”Atlas” släpps 12 april och singeln ”Finger on the Trigger” är här nu!

Kultur
Örebronyheter

Källa: Liza B. PR/A&R
Foto: Alexander Collin

You must be logged in to post a comment Login