Phlake tillbaka med singeln ”10 Feet”

Av på 5 april, 2022

”Är Phlake Danmarks bästa popgrupp? Bandmedlemmarna Mads Bo (sång) och Jonathan Elkær (producent) är i varje fall otroligt träffsäkra det kommer till r&b-influerad popmusik på högsta nivå” – Berglinske

Så skrev den danska tidningen Berglinske när Phlake ifjol släppte singeln ”Vendetta” från kommande fullängdaren (duons fjärde studioalbum). Singeln fick ett fantastiskt mottagande från såväl press som radio och strömmingstjänster. Låten placerade sig bland annat i topp på Spotifys New Music Friday DK. ”Vendetta” blev även ”Veckans låt” på danska P3, vilket är andra gången för Phlake sedan genombrottet med singeln ”Pregnant” 2015. I november följde de upp succén med en utsåld Danmarksturné, den första på nästan två år. Och än en gång visade Phlake publiken att de är en av hemlandets bästa liveakter.

Nu är Phlake tillbaka med singeln ”10 Feet” som bjuder på nya musikaliska sidor av duon.

–  Vi skrev ”10 Feet” på en gammal gitarr i en liten studio i Valby. Låten kändes väldigt country-and-western från början, så vi fortsatte på det spåret. Vi la till organiska element längs vägen, som till exempel livetrummor, och helt plötsligt var den bara klar, säger Mads Bo. 

Textmässigt så följer ”10 Feet” temat som kunde höras på ”Vendetta” – till exempel de förändringar som människor genomgår under livets gång, och det inre mörker som man ibland behöver ta sig igenom för att kunna utvecklas som individ och för att kunna finnas där för andra. 

– ”10 feet” handlar om att känna sig hög och berusad av mötet med en annan människa. Om vad en relation potentiellt kan betyda för de övergångar vi går igenom som människor, men även för den person som vi är just nu, säger producenten Jonathan Elkær.

”I was 10 feet tall when you came out of the horizon, I’m not 6 feet under the ground anymore”

Mads tillägger:

– Låten handlar om hur man kan gå från att vara helt nere, till att plötsligt befinna sig på topp och surfa på en våg av möjligheter som kom från ingenstans. Det är en låt om eufori och om den förälskelse man kan känna när man möter en ny människa, hur man redan från början kan känna att ”det här är något speciellt”.

Phlake är en av Danmarks största radioakter. 2019 vann de ”Årets låt” på danska P3 Guld-galan med singeln ”The Rascal”. Duons låtar strömmats över 285 miljoner gånger totalt på olika musikplattformar, och de har varit huvudakt på spelningar i Köpenhamn, London, Berlin, Amsterdam och Oslo.

”10 Feet” släpptes den 1 april via No3.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Clap Your Hands

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in