Planerad vattenavstängning i Örebro län

By on 12 november, 2023
Arkivbild

Planerad vattenavstängning Ervalla, Avdala, Södra Dylta, Ölmbrotorp och del av Åby, onsdag 15 november kl. 20-00 kommer vattnet att vara avstängt på grund av VA-arbete.

Örebro kommun ber de boende att tappa upp vatten innan avstängningen.

Sms har gått ut till berörda hushåll.

Sms-meddelande vid vattenläcka

Vid vattenläckor och planerade vattenavstängningar skickar Örebro kommun ut sms med information till de som är skrivna på adressen som berörs.

Här kan du läsa hur du tar reda på om erat telefonnummer finns med i tjänsten för utskick av sms inför vattenavstängningar – orebro.se/bygga-bo–trafik/vatten–avlopp/felanmalan–vattenskador/sms-vid-vattenlacka-och-vattenavstangning.html.

Meddelandet går ut som sms till mobiltelefoner och som röstmeddelande till fasta telefoner, företag som är skrivna på berörda adresser får också meddelande.

När vattnet kommer tillbaka

När vattnet kommer tillbaka kan det förekomma missfärgat vatten och tryckförändringar. Missfärgningen är inte farlig, men var försiktig med tvätt av kläder.

Spola kallvatten för att snabbare få rent vatten.

Man ska ta tillvara vattnet som man spolar rent med, genom att samla upp det i en hink och använd det till att vattna blommorna eller spola toaletten med.

Örebro län
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login