Planerad vattenavstängning på Mogatan Örebro

By on 31 oktober, 2023
Arkivbild

Onsdag 1 November kl. 9,30-16 kommer vattnet att vara avstängt på Mogatan 15-22 och Rudbecksgatan 57A-B på grund av VA-arbete, Örebro kommun ber de boende tappa upp vatten innan avstängningen.

Sms har gått ut till berörda hushåll.
 
Sms-meddelande vid vattenläcka

Vid vattenläckor och planerade vattenavstängningar skickar man ut sms med information till de som är skriven på adressen som berörs.

Här kan man läsa hur man tar reda på om sitt telefonnummer finns med i tjänsten för utskick av sms inför vattenavstängningar – https://www.orebro.se/bygga-bo–trafik/vatten–avlopp/felanmalan–vattenskador/sms-vid-vattenlacka-och-vattenavstangning.html

Meddelandet går ut som sms till mobiltelefoner och som röstmeddelande till fasta telefoner, företag som är skrivna på berörda adresser får också meddelande.

När vattnet kommer tillbaka

När vattnet kommer tillbaka kan det förekomma missfärgat vatten och tryckförändringar. Missfärgningen är inte farlig, men var försiktig med tvätt av kläder.

Spola kallvatten för att snabbare få rent vatten.

Ta tillvara vattnet som man spolar rent med genom att samla upp det i en hink och använd det till att vattna blommorna eller spola toaletten med.

Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login