Planerad vattenavstängning på Rudbecksgatan Örebro

By on 30 september, 2023
Arkivbild

Tisdag 3 oktober kl. 8-13 kommer vattnet att vara avstängt på Rudbecksgatan 29A, 29B, 31 och 33 på grund av VA-arbete, Örebro kommun ber de boende tappa upp vatten innan avstängningen.

Sms har gått ut till berörda hushåll, sms-meddelande vid vattenläcka

Vid vattenläckor och planerade vattenavstängningar skickar kommunen ut sms med information till den som är skriven på adressen som berörs.

Här kan man läsa hur man tar reda på om ditt telefonnummer finns med i tjänsten för utskick av sms inför vattenavstängningar – https://www.orebro.se/bygga-bo–trafik/vatten–avlopp/felanmalan–vattenskador/sms-vid-vattenlacka-och-vattenavstangning.html

Meddelandet går ut som sms till mobiltelefoner och som röstmeddelande till fasta telefoner, företag som är skrivna på berörda adresser får också meddelande.

När vattnet kommer tillbaka

När vattnet kommer tillbaka kan det förekomma missfärgat vatten och tryckförändringar. Missfärgningen är inte farlig, men var försiktig med tvätt av kläder.

Spola kallvatten för att snabbare få rent vatten. Ta tillvara vattnet som du spolar rent med genom att samla upp det i en hink och använd det till att vattna blommorna eller spola toaletten med.

Örebro | Rudbecksgatan
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login