Planerad vattenavstängning på Rudbecksgatan och Fabriksgatan Örebro

By on 28 augusti, 2023
Arkivbild

Onsdag 30 augusti kl. 7.30-11.30 kommer vattnet att vara avstängt på Rudbecksgatan 12, 14, 16, 17, 19 och 21 Samt Fabriksgatan 15 på grund av pågående VA-arbete. Örebro kommun ber de boende tappa upp vatten innan avstängningen.

Sms har gått ut till berörda hushåll.

Läs mer om arbetet med att byta ut gamla vatten- och avloppsledningar på Rudbecksgatan här – https://www.orebro.se/bygga-bo–trafik/vatten–avlopp/pagaende-vatten—avloppsarbeten/-/lista/2022-09-02-rudbecksgatan—vi-sakrar-vattenforsorjningen.html.

Sms-meddelande vid vattenläcka
Vid vattenläckor och planerade vattenavstängningar skickar man ut sms med information till den som är skriven på adressen som berörs.

Här kan man läsa hur man tar reda på om sitt telefonnummer finns med i tjänsten för utskick av sms inför vattenavstängningar – https://www.orebro.se/bygga-bo–trafik/vatten–avlopp/felanmalan–vattenskador/sms-vid-vattenlacka-och-vattenavstangning.html

Meddelandet går ut som sms till mobiltelefoner och som röstmeddelande till fasta telefoner, företag som är skrivna på berörda adresser får också meddelande.

När vattnet kommer tillbaka

När vattnet kommer tillbaka kan det förekomma missfärgat vatten och tryckförändringar. Missfärgningen är inte farlig, men var försiktig med tvätt av kläder.

Spola kallvatten för att snabbare få rent vatten.

Ta tillvara vattnet som du spolar rent med genom att samla upp det i en hink och använd det till att vattna blommorna eller spola toaletten med.

Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login