Rädda Barnen lanserar ny webb för barn 9-12 år

By on 24 mars, 2023
Bild: Mikael Andersson

Rädda Barnen har en stor kunskapsbank riktat till barn, som oftast når barn, genom lärare och föräldrar. Ett exempel är den populära årliga Stopp! Min kropp!-veckan. Under en vecka i oktober sprider Rädda Barnen kunskap och diskuterar frågor om kroppen och kroppens gränser, för barn och vuxna.

Men fram tills nu har Rädda Barnen inte informerat och kommunicerat med barn direkt. Därför har vi tagit fram webbsidan Lilla RB som riktar sig till barn mellan 9-12 år. På sidan hittar man bland annat kunskap om barns rättigheter, övningar för att slappna av och material från Stopp! Min kropp!.

– Nu har vi en digital plats som vi tryggt kan hänvisa barn till, och där de lätt kan hitta material om aktuella ämnen, berättar Douha Kermani, som är projektledare för webbsidan.

Ett av Rädda Barnens viktigaste mål med projektet, har varit att sidan ska vara relevant och inbjudande för målgruppen.

– Därför har vi träffat barn i mellanstadiet som fått tycka till om sidans uppbyggnad, design och innehåll. Barnen har varit tydliga med att den inte får vara tråkig, att det ska vara många olika sorters material och mycket interaktivitet, avslutar Douha Kermani.

Projektgruppen kommer fortsätta träffa flera barnråd som kommer vara delaktiga i hur sidan kommer byggas ut framöver. Sidan smyglanserades 21 mars och du hittar den på lilla.rb.se.

Sverige
Örebronyheter

Källa: Rädda Barnen

You must be logged in to post a comment Login