Regionalt | Snälla, undantag chartern från pilotstrejken

By on 16 juni, 2016
Stefan Chatzopoulos, informationschef Airtours

Sedan i fredags sitter tusentals svenska charterresenärer strandade på olika semesterresmål på grund av SAS-pilotstrejk, Airtours har både reguljära flyg samt charterflyg som drabbats på grund av strejken.

Jämfört med reguljärflyg är det betydligt svårare att hitta ersättningsflyg för charterresenärerna. Att ställa in ett flyg från t.ex. ön Karpathos i Grekland är inte samma sak som att göra det från London.

Möjligheterna att hitta alternativa flyglösningar från London är betydligt enklare än från Karpathos. Det innebär att charterresenärerna nu börjar bli desperata i att komma hem. För varje dag som strejken pågår ökar siffran.

Några exempel på vädjande ord från våra strandade charterresenärer:

”Hjälp mina barn mår inte bra!”, ”Vi saknar min mans hjärtmedicin, vi måste hem!”, ” Vi saknar barnvakt från och med imorgon”, ”Vi ska gifta oss imorgon, och har planerat detta i över ett år, vi måste ner”, ”Vi har inga pengar kvar, vad ska vi göra?”.

Nu är det dessutom absoluta högsäsong för charterresorna och över en period när chartertrafiken är som tyngst och det är extremt svårt att hitta alternativ. Sommarlovet har precis börjat, fotbolls EM just inletts och många har startat sin semester.

Vi vill därför vädja till SAS-piloterna att göra ett undantag för charterresor i strejken. En sådan dispens har alltid gjorts i tidigare pilotstrejker hos SAS. Strejken drabbar charterresenärerna på ett orättvist sätt som inte går att jämföra med reguljärt resande.

Airtours har skickat ett öppet brev till SAS ledning och bett Pilotföreningen att göra ett undantag, men hittills har vi inte fått något gehör.

Just nu jobbar vi stenhårt på att hitta lösningar för alla våra strandade resenärer som flyger reguljärt såväl som charter. Men vi behöver verkligen Pilotföreningens hjälp med charterresorna. Situationen börjar bli ohållbar.

[socialpoll id=”2367873″]

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login