Regionsamordnare för Världens Barn

By on 2 mars, 2017
Madde Klippel, City Örebro tar sig an utmaningen att engagera Örebro län i den kommande kampanjen.

City Örebro har sedan flera år engagerat sig i välgörenhet och samverkansarbeten, t.ex insamlingar till Kvinnohuset i ”En annan mamma”, samarbetat med kommun och Arbetsförmedling i ”matchning.nu” och sist, men inte minst i arbetet inför och under Musikhjälpen i Örebro. Vi har sedan länge ett väl etablerat samarbete med Svenska Kyrkan och flertalet av de föreningar som sedan tidigare varit engagerade i denna insamling.

Jag blev både stolt och överväldigad när jag fick förfrågan från Josefin Stålbert som haft rollen som Regionsamordnare och kampanjledare för Världens Barn de senaste fem åren, säger Madde Klippel, projektledare på City Örebro. Det är ett hedrande uppdrag, speciellt i en stad som brinner för välgörenhet som Örebro gör.

City Örebro som dagligen arbetar med nätverksarbete har alltid varit måna om att det sociala arbetet i Örebro hela tiden ska utökas vidare. Två tydliga exempel under den senaste tiden har varit Musikhjälpen, och även nuvarande välgörenhetskampanj som Örebro Stadsmission bedriver. Därför var samarbetet med Världens Barn en självklarhet. 

Att fokusera på arbetet med sociala frågor och våra barns framtid är en självklar pusselbit i det arbetet som vi på City Örebro gör, menar Stina Storm, VD City Örebro.  Välgörenhetsfrågor är ständigt aktuella och det känns som att Örebro är en stad som tagit till sig detta lite extra under den senaste tiden, självklart ska City Örebro bejaka detta och uppmuntra till vidare sociala samarbeten.

Kulmen för Världens Barn insamlingen är i månadsskiftet september/oktober, men redan nu påbörjas arbetet inför årets kampanj.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login