Regnbågsmagi på Ekekas mantel workshop med konstnär

By on 14 juni, 2024
Foto: José Figueroa

Tre kreativa workshopar för verket El Rey gick ovan el Rainbow blev en vacker Rosa, festmåltid på Ekekas Mantel av konstnären Valeria Montti Colque.

Delta i en eller flera kreativa workshopar med konstnären Valeria Montti Colque där man väver en regnbåge och skapar en magisk plats genom textilier, ljud, lera, mat, växter, vatten, färger, masker och kostymer. Teckenspråkstolk finns på plats.

Under tre kreativa workshoptillfällen utvecklas nya delar och berättelser till verket El Rey gick ovan el Rainbow blev en vacker Rosa, festmåltid på Ekekas Mantel. I varje workshop utforskar man lekfulla teman med karaktärerna The Cloud (Molnet), The Rainbow (Regnbågen) och La Ekeka.

Genom inlevelse och fantasi, riter och skapande magi, formar man en plats tillsammans där konstverket får växa. Kom som du är, bli den du vill vara!

Konstnären Valeria Montti Colque håller i programmet tillsammans med andra konstnärer, artister och musiker. Workshoparna är gratis och utomhus mitt i Örebro. Man erbjuder ett roligt och lekfullt program för alla åldrar, barn och deras vuxna, unga som gamla.

…………….

Röster & beats
Workshopar söndag 16 juni, kl. 13.00–15.00
Adress: Järntorget (Bernadottestatyn)

13.00–14.00, Sångväven/Sångcirkel: Vi utforskar sångens magiska helande och enande kraft genom sånger som väver samman röster, bortom språk och bakgrund. En workshop med musiker och performancekonstnären Ida Lod.

13.00–15.00, Färga världen: Måleri och collageworkshop med konstnären Valeria Montti Colque. Har du någonsin tänkt på vilka färger dina känslor har? Och hur fin, rik och generös världen är? Dyk in och låt färgerna visa vägen.

14.00–15.00, Trummor till alla: Trumcirkel med musiker David Heikkinen. Tillgängliga trummor finns till alla som vill bli en del av rytmen och tillsammans väcka platsen till liv.

…………….

Regnbåge & fontän
Workshopar lördag 10 augusti, kl. 12.30–15.00
Adress: Järntorget (Bernadottestatyn)

12.30–15.00, Väva Rainbow: Tillsammans med textilkonstnären och pedagogen Sarai Alvarez Riveros väver vi en stor regnbåge i olika tyger, trådar och färger. Inspirationen till regnbågen kommer från Ngüren 1km, ett projekt där omkring 500 Mapuchevävare i Wallmapu (ett historiskt område som omfattar södra Chile och Agentina) tillsammans vävde en 1 km lång väv av traditionellt tyg med förhoppning om att slå ett världsrekord. Ngüren betyder textil på mapuche och genomfördes av Foundation Chilka.

12.30–15.00, Lera for our Fountain: I mitten av Ekekas Mantel står en fontän fylld med fantasifigurer. Med inspiration från fontänen skapar vi nya figurer som kan berika platsen och som kan ansluta sig till kompisarna som redan bor där. En workshop med keramikern, konstnären och pedagogen Berenice Hernandez.

…………….

Ekekas Fest! Hips don´t lie
Workshopar och pop-up-workshopar
Söndag 8 september, kl. 13.00–16.00
Adress: Järntorget (Bernadottestatyn)

13.00–16.00, Cumbia Oldschool & Mix med Dj Real Raja Vampyra (Mariana Silva Varela) som får dig att röra på fötterna! Man samlas en sista gång på Ekekas Mantel för att fira och dansa världens skönhet.

14.00–15.00, Samtal&Picknick: Kom och dela matupplevelser tillsammans med organisationen Öva svenska och laga mat.

…………….

(Pop-up) Uppvärmningsdans: De förbjudna stegen (los pasos prohibidos) med Carlos Martinez som karaktären El Flow-er.

(Pop-up) The Becoming: Förvandla dig till en karaktär genom en ansiktsmålnings- och maskworkshop med konstnären Rossana Mercado-Rojas.

(Pop-up) Ta hand om en blomma: La Ekeka tackar alla som varit med i verket och återbesöker Örebro för att dela ut blommor till allmänheten och bjuda på regnbågspopcorn.

…………….

El Rey gick ovan el Rainbow blev en vacker Rosa, festmåltid på Ekekas Mantel är en installation och ett performancekonstverk av Valeria Montti Colque producerat av Statens konstråd för Örebro OpenArt. Verket finns tillgängligt under OpenArt den 15 juni–8 september 2024.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: OpenART

You must be logged in to post a comment Login