Renoveringar med energisnålare belysning

By on 4 november, 2022
Arkivbild

Nu fortsätter renoveringarna med energisnålare belysning i Öknaspåret och Hovstaspåret. I slutet av sommaren öppnade Karlslundsspåret och Sanatoriespåret igen för medborgarna, med nya moderna och energisnåla belysningsanläggningar.

Nu är det dags för Öknaspåret i Vivalla-Lundby och Hovstaspåret att börja renoveras. Under veckan 44 stängdes Öknaspåret av och under vecka 45–46 påbörjas avspärrning av Hovstaspåret.

– Det känns bra att arbetet rullar på och att vi successivt blir av med några farliga och uttjänta anläggningar i taget, berättar Hanna Richter, planerare på Kultur- och fritidsförvaltningen.

Kultur- och fritidsförvaltningen har under ett par år drivit frågan att de gamla utdömda belysningsanläggningarna i kommunens motionsspår måste rivas. Sedan tidigare har både Lillåspåret med anslutning till Venaspåret samt Karlslundsspåret och Sanatoriespåret fått nya moderna markburna anläggningar med LED-belysning.

– I Öknaspåret startar bygget av en ny belysningsanläggning så fort den gamla har rivits och vi hoppas kunna inviga den nya anläggningen i vår. I Hovstaspåret finns det behov av trädsäkring och gallring efter rivningen, bland annat behöver en del barkborreskadat virke tas ut. Anläggandet av en ny belysningsanläggning kommer där att starta under första halvan av 2023, säger Hanna Richter.

Örebro
Örebronyheter

Källa Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login