Riksbyggens fastighetsförvaltning satsar i Örebro

By on 3 maj, 2022
Chef för nya marknadsområdet blir Maria Dahlkvist.
Foto: Riksbyggen

Från den 1 maj 2022 har Riksbyggens fastighetsförvaltning bildat ett nytt och större marknadsområde där bland annat orterna Karlstad, Karlskoga, Kristinehamn och Örebro ingår genom ett samgående av de två tidigare marknadsområdena Örebro och Värmland. Chef för nya marknadsområdet blir Maria Dahlkvist.

– Det här är två län med framtidstro och en uppåtgående konjunkturutveckling. På Riksbyggen stärker vi nu organisationen för att kunna utnyttja våra resurser på bästa sätt för att bli en ännu bättre samarbetspartner till våra kunder, säger Maria Dahlkvist.

Med det nya marknadsområdet kommer Riksbyggen att kunna erbjuda spetskompetens inom till exempel drift, energi och styrelsestöd. Riksbyggens platskontor i Karlstad, Karlskoga, Kristinehamn och Örebro blir kvar även efter samgåendet.

– Vi tror på en stark lokal förankring och att finnas nära våra kunder. Vi vill också som samhällsbyggare driva och inspirera i omställningen till ett hållbart samhälle. Tillsammans med våra kunder arbetar vi för hållbara och väl fungerande boende- och samhällsmiljöer där människor kan förverkliga sina drömmar om ett bra boende och ett gott liv, säger Maria Dahlkvist.

Att hjälpa kunderna att bli mer hållbara är en viktig uppgift för Riksbyggen.

– Genom Riksbyggens digitala tjänster och hållbara förvaltningsavtal, som tydligt visar vilka åtgärder som skapar värde inom miljömässig och social hållbarhet, hjälper vi bostadsrättsföreningar, kommersiella fastighetsägare och andra uppdragsgivare att bli mer hållbara och på så sätt också bidra till Sveriges mål att inte ha några nettoutsläpp av växthusgaser 2045, berättar Maria Dahlkvist.

Maria har lång och bred ledarerfarenhet och är idag marknadsområdeschef för Örebro, hon har också gedigen bakgrund inom fastighetsförvaltning och verksamhetsutveckling.

Örebro
Örebronyheter

Källa Riksbyggen

You must be logged in to post a comment Login