Rusning till Kanarieöarna

By on 14 januari, 2023
Bild: Ticket

Rusning till Kanarieöarna när svenska semesterresenärer väljer bort USA i vinter. Kanarieöarna är alltid ett kärt resmål för svenskar, särskilt under vinterhalvåret med sol och värme endast 6 timmar bort.

Efter pandemin har ögruppen blivit ännu mer populär och varit ett vanligt inslag i svenskarnas semesterplaner 2022. När vi i större utsträckning väljer bort långresor och föredrar att hålla oss inom EU så blir Kanarieöarna det givna valet för att få sommarvärme under vinterhalvåret, och lockar även resenärer som vanligtvis hade rest till Miami, Karibien eller Asien på semestern.

– Kanarieöarna med Gran Canaria i spetsen har alltid toppat listorna över svenskarnas favoritresmål. Vi ser att Kanarieöarna har stigit ytterligare i popularitet efter pandemin, vilket kan ha flera olika orsaker. Bland annat söker sig svenskarna alltmer mot trygga destinationer inom EU, och då är Kanarieöarna i princip det enda resmål som kan locka med sol- och badväder även under vintern, säger Sofia Eddelid, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Under 2022 har vi börjat närma oss ett normalår, där resandet nu bara ligger 11 procent under nivån innan pandemin. För Kanarieöarna specifikt ser dock siffrorna annorlunda ut, där försäljningen av resor just nu är 18 procent högre än 2019 på bekostnad av resmål i framför allt USA och Asien. Gran Canaria ligger ohotad etta för resor inom Kanarieöarna, tätt följt av Teneriffa.

– Kanarieöarna har allt som svenskarna längtat efter under pandemiåren. Gran Canaria toppar allt som oftast listan och det är lätt att förstå dess popularitet. Med vackra stränder, god mat, shopping, nattliv och ett rikt naturliv finns det något för alla. Framför allt är det ett oslagbart klimat och smidigt att ta sig dit, med flertalet direktavgångar och en flygtid på 6 timmar, säger Sofia Eddelid

Nöje | Sverige/Världen
Örebronyheter

Källa Ticket

You must be logged in to post a comment Login