Så maxar du dejtingchanserna i sommar

By on 21 juli, 2022
Foto: Tinder

Sommaren är äntligen här, vilket innebär ännu en het dejtingsäsong att se fram emot. 

Det bubblar bland annat om festivaler och sommarfester, och lika glada är medlemmarna på Tinder över att komma ut och träffa nya människor. 

De senaste månaderna har ord som ”träffas” och ”IRL” ökat med 20 procent i medlemmarnas profilbeskrivningar i Sverige, vilket tyder på att sommardejtingen har börjat. Men trots att vädret blir varmare, svarar hela 75 procent av singlar att de uppskattar att först connecta med sin dejt online innan de träffas IRL. 

Så för de som vill maxa sina dejtingchanser i sommar, har Tinder svaret på hur du får till en intresseväckande och matchningsvänlig profil under sommarens heta månader. 

Ha bilder med fokus på dig! 

Börja dejtingsäsongen med att uppdatera din profil med nya fräscha bilder. Den perfekta profilen har varierande bilder på dig från olika situationer som ger din potentiella matchning möjlighet att förstå dig lite mer som person. Fem bilder är det ultimata antalet att ha i sin profil. Och kom ihåg att det här handlar om dig… Gruppbilder behövs inte här utan fokuset är solo, så gå ut och knäpp lite bilder! 

Visa upp dina intressen

Att lägga till intressen i din profil är ett enkelt och smart sätt att berätta mer om dig själv, en möjlig icebreaker som gör det lättare för dina potentiella matchningar att öppna upp för spännande konversationer, och hjälper dig att undvika det där obekväma ”hej”-ögonblicket. Är du till exempel en sportintresserad typ som slukar allt inom sportens stora värld? Låt Tindermedlemmarna veta det och lägg till intressen som “fotboll”, “basket” eller “badminton” i din profil.  Du kan också utforska dessa intressen ytterligare genom att söka efter likasinnade i Explore på Tinder!

Visa ditt riktiga jag! 

Det handlar om några enkla steg, några snabba selfiesnaps, och vipps har du en blå check i din profil som visar dina potentiella matchningar att det verkligen är du på bilderna. Verifierade profiler är mer attraktiva och ger fler likes, så det här är en solklar win-win. Och glöm inte att kika efter en blå check-symbol på andra profiler som du själv spanar in. 

Låt musiken visa vägen!  

Man brukar säga att en bild säger mer än tusen ord…men glöm inte bort musiken! Bland Tindermedlemmar idag är musik mest populära intresset globalt och i Sverige. Lägg till din favoritlåt (Spotify Anthem) för att visa potentiella matchningar vad du tycker om att lyssna på. Och varför inte byta låt ofta, då blir din profil mer levande och intressant. Du kommer inte att vara ensam då cirka 40 % av Tindermedlemmar runt om i världen redan har lagt till Anthems till sina profiler och dom som har gjort det har sett en ökning med 10 % i antal matchningar. 

Bland topplåtarna på Tinder i Sverige just nu är, Jag ska fånga en ängel med Ted Gärdestad, Komplicerat med Ant Wan och Running up that hill med Kate Bush! 

Dela på en bjussig profilbeskrivning! 

Profilbeskrivning är viktigare än någonsin, med beskrivning i din profil kan du verkligen visa dina potentiella matchningar vem du är och vad du söker. Enligt en undersökning är det just äkthet och öppenhet som medlemmarna på Tinder värdesätter högst – och nästan hälften (48 procent) av 18–25 åringarna på Tinder uppger att de främst söker efter en autentisk person som vågar vara sig själv fullt ut. En generös profilbeskrivning ger dig fler matchningar och det kommer att bli mycket lättare för dina matchningar att inleda mer givande konversationer, om saker som du faktiskt bryr dig om.

Så vad väntar du på? Ta dig ut i midsommarljuset och skapa gnistor i sommar med en riktigt het och uppdaterad Tinderprofil.

Nöje | Sverige
Örebronyheter

Källa: Tinder

You must be logged in to post a comment Login