Så samlar du 10 000 steg under en arbetsdag

By on 24 maj, 2022

Att komma upp i 10 000 steg under en arbetsdag kan vara en rejäl utmaning, i synnerhet i en värld där många av oss blir alltmer stillasittande på jobbet. Många vänder sig till träning på fritiden, men att hitta kreativa och roliga sätt att få upp sitt stegantal under en arbetsdag kan vara svårare. Med hjälp av en smart sport- och hälsoklocka kan du enkelt hålla kolla på dina steg. Med den här guiden vill Huawei ge inspiration till hur du, med enkla och roliga sätt, får upp ditt stegantal under en arbetsdag.

Gå runt i rummet medan du tar ett samtalI den nya hybridarbetsplatsen är det många av oss som tar våra arbetssamtal bekvämt från hemmet. Och med det kan det vara en hel del samtal som trillar in under en arbetsdag. I stället för att ta dessa samtal stillasittande så kan du passa på och utnyttja tiden genom att vandra runt i hemmakontoret. Se bara till att inte glömma ta anteckningar om det behövs!

Walk and talk


För att få in mer rörelse på arbetstid har många vänt sig till så kallade ’’Walk and Talks’’, det vill säga att kombinera möten med en promenad. Det är ett avspänt sätt att möta kollegorna samt ett enkelt sätt att få upp antalet steg, samtidigt som ni får lite frisk luft.

Ta trapporna

Den här är enkel – ta trapporna när du kan, istället för hiss eller rulltrappa.

Hämta kaffe åt dina kollegor

Under dagen kan energinivåerna sjunka samtidigt som kaffesuget ökar. Hör efter om det finns några kaffesugna kollegor och erbjud dig att hämta en kopp till dem. Då får du inte bara in dina dagliga steg, utan blir även en uppskattad kollega. Detta är applicerbart på alla drycker, oavsett om kollegan vill ha kaffe, te eller vatten.

Ta omvägar

Det är lätt att bli irriterad när man av misstag råkar ta en omväg. Ta i stället kontroll över dina omvägar och gör de med avsikt. För att få in extra steg kan du med gott samvete ta en liten omväg till kaffemaskinen, toaletten eller till mötesrummet.

Fyll på med vatten under dagen

Se till att dricka vatten under dagen för att reglera törst och vätskebalans för din hälsas skull. Dessutom får du massor av gratissteg när du fyller på med vatten samt tar de välbehövliga toapauserna som ingår med det.

Boka mötesrum på andra sidan kontoret

När det är dags att kalla till ett möte så kan man boka mötesrummet så långt borta som möjligt för att få in de där extra stegen. För att maximera detta knep så kan man med fördel boka möten på andra våningsplan. Om en ursäkt behövs kan man alltid försöka skylla på att de andra mötesrummen är uppbokade.

Kliv av bussen eller tunnelbanan några stationer tidigare

Till dig som åker kollektivtrafik är det enkelt att få in ett par extra steg om dagen genom att hoppa av ett par stationer tidigare och gå sista biten. Självklart går det att göra på samma sätt på vägen hem.

Ta med en matlåda

Att ta en promenad under lunchen är ett enkelt sätt att öka stegantalet. Men med alldeles för få timmar under arbetsdagen och tajta deadlines kan det bli svårt att både hinna promenera och äta lunch. I stället kan du spara tid genom att packa ner en matlåda. En medhavd måltid kan därmed frigöra tid för en promenad, i stället för att stressa i väg till en lunchrestaurang och slösa tid genom att stå i kön.

Parkera en bit ifrån arbetsplatsen

För att hinna med allt som behöver göras på dagen gör många ofta allt för att spara in tid, exempelvis att parkera så nära som möjligt till jobbet. Om det finns tid kan man till förmån för välmåendet parkera längre bort än vanligt. Bara så lite som en promenad på fem minuter ger dig ungefär 600 steg.

Bonustips: Låt din smarta sportklocka påminna dig om viktiga saker

Huaweis smarta sport- och hälsoklockor hjälper dig inte bara att hålla koll på dina steg under dagen. De erbjuder även andra hälsofrämjande funktioner som exempelvis mätning av olika hälsovärden samtidigt som de kan hjälpa dig med användbara påminnelser under dagen. En smart sport- och hälsoklockor kan påminna användare att ta en promenad under dagen, fylla på med vatten samt komma i säng i planerad tid.

Hälsa
Örebronyheter

Källa: Huawei

You must be logged in to post a comment Login