Så vill Lindesbergs Bio locka tillbaka publiken

By on 1 oktober, 2022
Foto: LindeKultur

Barnvagnsbio, Frukostbio och Magisk jul är några av de idéer som Lindesbergs Bio vill testa för att förhöja upplevelsen kring visningarna och därmed locka tillbaka publiken efter ”pandemipausen”. ”Vi ser fram emot 2023 – vårt första hela år utan restriktioner sedan vi tog över biografen i november 2019”, förklarar Sharon Almström på Besök Linde AB.

”Januari-mars i år hade vi fortfarande restriktioner att ta hänsyn till och då var det ett stort tapp på besökare – men allt eftersom restriktioner släppts har besökarna sakta men säkert hittat tillbaka vilket är jätteroligt”, förklarar Sharon Almström – verksamhetschef på Lindesbergs Bio som drivs av det kommunala bolaget Besök Linde AB.

Till och med september 2022 har biografen haft strax under 6.000 biobesökare i år. Innan någon visste om att en pandemi skulle härja fritt i världen så hade biografen som mål år 2020 att ha 12.000 besökare.

”Vi har tre månader kvar av året och hoppas på ca 3.000 besökare till – då landar vi på omkring 9.000 besökare för året 2022 vilket är klart godkänt då första kvartalet på ett år är en av de största besöksmässigt i biografer”, fortsätter Sharon: ”Det är klart att bidraget vi sökt och blivit beviljade hos Svenska Filminstitutet är viktigt för oss – det motsvarar ungefär 440 biobesök hos oss.”

Mer upplevelser kring visningarna

För att utveckla verksamheten vill Lindesbergs Bio förhöja upplevelsen kring visningarna.

”Förr var själva filmen central i biobesöket – men det har skett en skiftning i det och idag går många på bio för själva bioupplevelsen där filmen är 50% av besöksanledningen och där mervärdena står för 50% av besöksanledningen”, förklarar Sharon.

”Därför jobbar vi med att förhöja besöket genom exempelvis vår ”magiska jul” som börjar 1 december där man redan utanför biografen kan se en magisk julvärld som ska få invånaren att vilja besöka oss för att se en film och också få njuta av den varma ombonade julkänslan. Vi ser också över hur vi kan göra premiärerna mer speciella med exempelvis röda mattan och något bubbligt i glasen.”

Vill bli en mer aktiv biograf

”Lindesbergs Bio kommer att fortsätta med barnvagnsbio – men även biovisningar på förmiddagar där det kommer ingå kaffe/te/kaka och där det är öppet i foajén efteråt för de som vill stanna kvar och prata. Även konceptet ”frukostbio” skulle kunna vara uppskattat, tror Sharon: 

”Vi har massor av idéer på olika koncept som vi vill testa – tyvärr har det inte varit läge under de senaste två åren men nu när det börjar bli mer och mer likt innan pandemin så är det dags att börja lansera dessa nyheter och erbjuda invånarna ett mer aktiv biograf. Det tycker vi är jätteroligt!”

Biopasset ger filmer till halva priset

Lindesbergs Bio är med i ett svenskt branschöverskridande samarbete mellan biografer och filuthyrare som gått ihop och skapat ”Biopasset”. Ett pass för dig som är filmälskare kan köpa för 149 kr och där du får se 12 handplockade biofilmer till halva priset under året, som gäller på samtliga medverkande biografer.

Lindesbergs Bio har två utbildade biografföreståndare (Adrian Flamme Gissberg och Björn Persson) som tillsammans med biogruppens ungdomar (som jobbar i kiosken och som maskinister) som hälsad alla välkomna till biografen igen! 

”Vi ser fram emot 2023 – vårt första hela år utan restriktioner sedan vi tog över biografen i november 2019”, avslutar Sharon Almström.

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login