Samtliga föreningar i SHL, SDHL, HockeyAllsvenskan och ATG Hockeyettan beviljas licens 2021/2022

Av på 15 juli, 2021
Arkivbild

Licensnämnderna för SHL, SDHL och HockeyAllsvenskan samt Hockeyettan har nyligen avslutat sin prövning av elitlicensen inför den kommande säsongen 2021/2022.

Licensprövningen avslutad

Till årets licensprövning beslutade Svenska Ishockeyförbundets styrelse att kapitalkravet ej skulle prövas vid årets licensprövning – utan nämnderna skulle enbart ta i beaktande huruvida föreningen var på obestånd per den 30 april 2021 eller inte.

Med anledning härav vill Svenska Ishockeyförbundet kortfattat delge resultaten av årets prövning.

Samtliga föreningar i SHL, SDHL, HockeyAllsvenskan och ATG Hockeyettan har beviljats licens för spel i sina respektive serier.

Licensreglementet förändras till nästkommande licensprövning

Sedan 2017 har svensk ishockey ett samlat licensregelverk för klubbar som sportsligt kvalificerar sig för spel i SDHL, SHL, HockeyAllsvenskan och ATG Hockeyettan. Det handlar bland annat om krav på ekonomi, organisation, ungdomsverksamhet och arena.

Tidigare har kravet på eget kapital varit absoluta belopp men nu införs i stället ett procentuellt krav på eget kapital i relation till omsättningen (2022: 2 %, 2023: 5 %, 2024: 8 % och från 2025: 10 %) för spel i de nationella seniorserierna. Utöver detta kommer det så kallade dispensåret att nollställas.

Sport | Hockey
Örebronyheter

Källa Svenska Ishockeyförbundet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in