Se Met-operan ”Turandot” på bio i Lindesberg

Av på 1 maj, 2022

Lördag 7 maj kl 19:00 direktsänds operan ”Turandot” från Metropolitan i New York på Lindesberg Bio (Folkets Hus) med ukrainska sopranen Liudmyla Monastyrska i titelrollen. Missa inte Puccinis underbara mästerverk med den stora opera-hiten Nessun dorma.

Metropolitan-operan är tillbaka på bio efter ett uppehåll på grund av pandemin. Denna säsong livesänder Folkets Hus och Parker föreställningarna till biografer i hela Sverige – däribland Lindesbergs Bio genom Lindesbergs Filmstudios Operasektion. Mets livesändningar når över 2.200 biografer i 70 länder på sex kontinenter. Sedan starten 2006 har man sålt mer än 26 miljoner biljetter.

Lördag 7 maj kl 19:00: TURANDOT

Den ukrainska sopranen Liudmyla Monastyrska har tidigare framfört Turandot vid Ukrainas National Opera och på Bolsjoj. Efter att Anna Netrebko dragit sig tillbaka från denna föreställning, tar Liudmyla Monastyrska sig an titelrollen Turandot på Met, i Franco Zeffirellis klassiska uppsättning. Yonghoon Lee är prinsen som vill vinna den iskalla prinsessans hand (och inte förlora huvudet), och sjunger den episka opera-hiten ”Nessun dorma”. Marco Armiliato dirigerar Puccinis spännande operaföreställning.

Speltid: Cirka 3 timmar och 15 minuter inkl. 2 pauser

Biljetter: 240 kr för vuxen och under 26 år kostar de 180 kr. Förköp på Lindesbergs Stadsbibliotek eller direkt i kassan före föreställningen.

Opera på bio i Lindesberg arrangeras av Lindesbergs Filmstudios Operasektion med stöd av Lindesbergs kommuns kultur- och fritidsenhet.

………………….

Nästa opera på bio: 21 maj: LUCIA DI LAMMERMOOR

Donizettis mästerverk Lucia di Lammermoor bygger på en roman av Sir Walter Scott. En historia om kärlek som berättas genom den vackraste och mest virtuosa bel cantosång. Donizetti skrev Lucia di Lammermoor när han var på toppen av sin karriär, och operan har kommit att bli en av de mest älskade. I rollen som Lucia ser vi sopranen Nadine Sierra, som fascinerat Met-publiken i roller som Gilda i Rigoletto, Susanna i Figaros bröllop och Ilia i Idomeneo. Nu tar hon sig an en av operakonstens mest legendariska roller – den plågade hjältinnan i Lucia di Lammermoor. I rollen som Lucias älskade Edgardo ser vi den fantastiske mexikanska tenoren Javier Camarena. Lucia di Lammermoor på Met är en ny uppsättning av australiensiske teater- och filmregissören Simon Stone i hans Met-debut.

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in