Sebastian från Karlskoga finalist i Årets Tomtegärning

By on 15 december, 2022
Foto: Privat via BCW Global

Inför julen har Amazon instiftat utmärkelsen Årets Tomtegärning. Bland hundratals nominerade från hela Sverige har juryn, ledd av ordförande Therése Lindgren, nu utsett tio finalister som spridit glädje till andra i sann tomteanda.

Där Sebastian Käller från Karlskoga är finalist i Årets Tomtegärning 2022.

Blir det Trygga Barnen-grundaren Olivia som fixar julaftonsfirande för barn som behöver en trygg fristad, Joakim från Jönköping som kör ner med förnödenheter till behövande i Ukraina, eller kanske Sebastian from Karlskoga som lagar matlådor till sin diabetessjuka svärmor?

….

Nomineringen för Sebastian Käller:
”Sebastian har nominerats av sin fru, vars mamma är svårt sjuk i diabetes, och har svårt med orken att laga mat som håller blodsockret i skick. Eftersom Sebastian  som arbetar som kock, gör han varje vecka matlådor som är helt anpassade efter hennes kost.

Han gör detta trots att han redan jobbar övertid för att hjälpa andra i hans närhet som har ekonomiska svårigheter. Matlådorna har hjälpt Sebastians svärmor att stabilisera blodsockret på natten, från att tidigare ha blivit väckt många gånger per natt.”

….

Årets Tomtegärning är ett nytt initiativ från Amazon, som syftar till att uppmärksamma de som under året har gett av sig själva och skapat glädje för andra människor, alltså visat på sann tomteanda. De senaste veckorna har hundratals nomineringar skickats in från landets alla hörn, med förhoppning att belöna tomtegärningen med en magisk jul tillsammans med familj och vänner, med klappar och dekorationer från Amazon, till ett värde av 25 000 kronor.

Nu har även tio finalister utsetts av juryn, som leds av influeraren, författaren och förespråkaren för psykisk hälsa Therése Lindgren.

– Vi har tagit emot så många fantastiska berättelser om tomtegärningar från hela Sverige. Bland de nominerade finns allt från föräldrar och syskon till tränare, föreningsmänniskor och eldsjälar i ideella organisationer. Av dessa har vi hittat tio finalister som vi kände lite extra för, och som alla har gjort något som vi skulle räkna som en äkta tomtegärning och som förtjänar en riktigt magisk jul ihop med vänner och familj, säger Therése Lindgren, juryordförande för Årets Tomtegärning.

En tydlig trend är att mammor är de mest nominerade och att Norrland står för flest bidrag. Den vanligaste gärningen som nomineras är helt enkelt att man har varit snäll och tagit hand om andra på ett sätt utöver det vanliga. Således är den snälla och omtänksamma, norrländska mamman den mest nominerade för Årets tomtegärning 2022.

– Engagemanget ute i stugorna har överträffat alla våra förväntningar, både till antal nomineringar och den tid och kraft som lagts ner på att beskriva dessa fantastiska tomtegärningar, stora som små. Väldigt kul att så många mammor får välförtjänta hyllningar, särskilt nu inför julen där många ofta har fått dra ett stort lass, säger Gulfem Toygar, Sverigechef på Amazon.se.

Vinnaren presenteras den 21 december av en jury med Therese Lindgren som ordförande. Priset består av julklappar och dekorationer till ett värde av 25 000kr, för att fira med nära och kära. Övriga finalister får ett presentkort till värde av 1000kr.

Nöje | Karlskoga
Örebronyheter

Källa BCW Global

You must be logged in to post a comment Login