Seger för Kumla IBK Damer i epilogen

By on 11 mars, 2024

På söndagseftermiddagen spelades sista omgången i damernas Div 1. Kumla som är redan klara för kval upp mot Allsvenskan, ställdes mot Lillån IBK Ung som spelade för att slippa negativt kval.

Det skulle vara Lillån som började starkast i matchen och skulle ta ledningen med 0-1 efter knappt sju minuter, när det var ett Hawaiispel fram och tillbaka.

Kumla skulle mot slutet kvitter till 1-1 när Kumlas Linnea Johansson men drygt två min kvar av perioden.
Linnea Johansson som gör sin första säsong som senior, har verkligen visat att hon är en offensiv back med stor potential för framtiden.

I andra perioden så kliver Kumla in och visar att man är ett nummer större än Lillån, när man tar ledningen i inledningen och även om Lillån gör ett mål på en kontring, innan Kumla verkligen punkterar matchen med fyra mål i andra halvan av perioden och i pausen stor det 6-2.

Tredje perioden går tempot ner igen och först när Lillån får ett powerplay som resulterar i ett 6-3 mål och när man sedan gör 6-4 väcks hoppet igen och Lillån ta Timeout, men det är nog Kumla som dram mest nytta av taktiksnacket. När Lillån försöker sätta press genom att ta ut målvakten, så blir det aldrig farligt, utan Kumla kan göra två mål till, i öppen kasse.

– Vi gjorde ett bra genrep inför kvalspelet när vi visar att vi inte viker ner oss när vi möter ett desperat lag. Vi följer vår gameplan och jag är exakt glad att Maja Andersson Elf får till sitt målskytte med. 2+2 i matchen, även Frida Danielsson och Frida Sund spelar riktigt fint idag, säger tränaren Andreas Nordh efter matchen.

Nu väntar kval för Kumla, där man möter Sandvikens AIK, i en första omgång i bäst av tre matcher, med start borta på fredag kväll.