Show lyfter på locket till psykisk ohälsa

By on 18 mars, 2023
Bild: LindeKultur

Aldrig Ensam Show till Lindesberg, lyfter på locket till psykisk ohälsa. Onsdag 22 mars kl 19:00 ges föreställningen Aldrig Ensam Show med Charlie Eriksson och Axel Schylström i Lindeskolans aula (Lindesberg).

I Aldrig Ensam Show lyfter de tillsammans på locket till psykisk ohälsa – något av det mest tabubelagda som finns.

Succén Aldrig Ensam Show är tillbaka! Charlie Eriksson är prisbelönt entreprenör och grundare av projektet Aldrig Ensam. Axel Schylström är en av Sveriges främsta artister, låtskrivare och föreläsare.

I nya Aldrig Ensam Show lyfter de tillsammans på locket till psykisk ohälsa – något av det mest tabubelagda som finns. De får detta komplicerade ämne att bli enkelt och hanterbart, och vill med sin färgsprakande show ge verktyg och kunskap som kan rädda liv.

I föreställningen får publiken ta del av Charlie Erikssons personliga erfarenheter av psykisk ohälsa. Han berättar om självmordsförsöket som ledde till vård i respirator och om sin väg tillbaka till livet igen.

Axel Schylström, som också lidit av psykisk ohälsa, lämnar ingen oberörd genom när han delar med sig av sin livshistoria: Olyckan som nästan kostade honom livet, vägen tillbaka och livet som en av Sveriges värst brännskadade personer.

Charlies och Axels gripande, men trots allt hoppfulla historier – kombinerat med intima musiknummer, visuella effekter och en stor portion humor – skapar en show som trollbinder, utbildar och ger minnen för livet.

Aldrig Ensam är en ideell organisation som startades av Charlie Eriksson 2013 för att bidra till en mer öppen dialog kring psykisk ohälsa. Syftet är att sprida information och kunskap för att bryta tystnaden och tabun.

Alla kan vi drabbas, antingen själv eller som anhörig. Ingen ska behöva leva med psykisk ohälsa i hemlighet. Hundratusentals människor möts varje månad på Aldrig Ensams Facebooksida, som blivit en mötesplats för drabbade och deras anhöriga. Här delas öppenhjärtat råd och erfarenheter.

Hälsa, Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa: LindeKultur
Mer information och biljetter här – tickster.com/sv/events/cughmwx0jk46py7/2023-03-22/aldrig-ensam-show

You must be logged in to post a comment Login