Sissel Kyrkjebø sprider julstämning med nytt julalbum ”Winter Morning”

By on 7 november, 2022

↑↑ Lyssna på ”Det hev ei rose sprunge” här ↑↑

Sissel Kyrkjebø sprider julstämning på turné i både Sverige, Norge och Danmark, parallellt släpps ett nytt album inför julen.

Inför turnén släpper Sissel ett nytt julalbum ”Winter Morning” den 18 november 2022. Sissel har fortfarande rekordet för det bäst säljande julalbumet i Norges historia med ”Glade Jul” från 1987. Nu ser hon fram emot att ge lyssnaren ännu fler låtar som hon hoppas ska markera deras jul i många år framöver.

Hon har redan släppt titelspåret, ”Winter Morning” som nu följs nu upp av andra singeln ”Det hev ei rose sprunge” tagen från det kommande albumet.

– Jag tycker att det är något drömskt, ljust och vackert med den här jullåten. Det är kanske vad vi behöver nu, mer än någonsin. Det är dirigenten Mack J. Wilberg som har orkestrerat Per Kolstads vackra ärr för kören och orkestern på ett sätt som får mig att… sväva. Det är fantastiskt att sjunga på Per och Macks musikaliska möte, säger Sissel.

Albumet ”Winter Morning” släpps den 18 november och är inspelat i Utah tillsammans med en av världskända360 manna kören ”The Tabernacle Choir and Orchestra” at Temple Square, under ledning av Mack J. Wilberg och i Whiteroom Studio i Asker. I mer än ett sekel har Tabernacle kören gett röst åt människors hopp, glädjeämnen, prövningar och triumfer runt om i världen. Uppträtt på världsmässor och utställningar, vid invigningar av amerikanska presidenter, i hyllade konsertsalar från Australien och Europa till Asien och Mellanöstern, i tv-sändningar och på YouTube och Facebook. Kören har till och med kallats ”America’s Choir”, som ett resultat av deras höga standard på populär körmusik.

Kultur | Sverige
Örebronyheter

Källa Werecki Promotion Company

You must be logged in to post a comment Login