Skadedrabbat BIK Karlskoga föll mot Modo

By on 30 januari, 2019

BIK Karlskoga åkte under onsdagskvällen till Fjällräven Center för att ta sig an Modo Hockey i den 41 omgången av Hockeyallsvenska, Karlskoga som förra matchen hade hela sju spelare borta men till denna match var backen Alexander Leandersson och forwarden Carl Berglund tillbaks från sjukdom. Modo föll senast tungt mot Tingsryd men har ändå vunnit tre av de fem senaste matcherna.

Det var en trevande inledning på den första perioden men det blev Modo som tog ledningen genom ett powerplay mål, efter målet blev det bättre fart på båda lagen med ett flertal chanser som följd men dock inga fler mål. Mot mitten på perioden följde en slarvig sekvens från båda lagen men det var Modo som först fick styr på sitt spel. Det blev inga fler mål i en period som Modo dominerade och där Karlskoga kändes trötta.

I början av den andra perioden var det Modo som var piggast på skridskorna och satte en hög press på Karlskoga, men det var Karlskoga som satte första målet under ett powerplay. Modo kom dock snabbt tillbaks och återtog ledningen bara 17 sekunder senare, för att bara minuter senare få en straff som man också satte. Denna period blev tung för Karlskoga och man märkte tydligt att man fortfarande saknar fem ganska tongivande spelare.

I tredje perioden var det åter Modo som började bäst men Karlskoga såg ändå  piggare ut är de tidigare perioderna och det var också Karlskoga som satte det första målet, men även denna gång replikerade Modo efter bara dryga minuten. Modo var sedan det starkare laget ända till slutet och gjorde ytterligare ett mål då Karlskoga tog ut sin målvakt.

Det märktes verkligen att Karlskoga fortfarande saknar fem spelare av vikt och vi får hoppas att de snart får tillbaks några från skadelistan.

Nästa match spela BIK Karlskoga på nu på lördag den andra februari klockan 18:00 hemma mot Vita Hästen.

Första perioden femte minuten utvisning Karlskoga, Alexander Leandersson två minuter för tripping. Powerplay för Modo och mål, Joakim Hagellin gör 1–0, målet kom i den sjunde minuten.

Första perioden slutade 1–0 till Modo
Skottstatistik första perioden Modo Hockey 13 – BIK Karlskoga 6

Andra perioden fjärde minuten utvisning Modo, Jonathan Johnsson får två minuter för slashing. Powerplay för Karlskoga och mål, Gustaf Thorell kvitterar 1–1, målet kom efter 11 sekunder i powerplay. Femte minuten mål Modo, Mattias Norlinder gör 2–1 till Modo. Sjätte minuten straff för Modo, Henrik Björklund gör 3–1 för Modo. Nionde minuten utvisning Karlskoga, Gustaf Franzén får två minuter för holding. Powerplay för Modo utan resultat.

Andra perioden 2–1 till Modo
Skottstatistik andra perioden Modo Hockey 21 – BIK Karlskoga 7

Tredje perioden fjärde minuten mål Karlskoga, Jonatan Harju reducerar för Karlskoga 2–3. Femte minuten mål Modo, Daniel Sylwander utökar ledningen 4–2. 17 minuten utvisning Modo, Joakim Hagellin får två minuter för hooking. Powerplay Karlskoga utan resultat. 19 minuten Karlskoga tar ut målvakten, mål Modo, Oscar Hedman gör 5–2 i öppen kasse.

Tredje perioden slutade 2–1 till Modo