SM i hoppning på Åby Ridarena

By on 28 juli, 2018
Fotograf: Svenska Ridsportförbundet

Det blir en stenhård fight om SM-medaljerna på Åby Ridarena i helgen. Mästare för seniorer, young rider och juniorer kommer att få sina medaljer efter tre tuffa omgångar. Svenska Ridsportförbundets huvudsponsor Folksam stöttar SM som en del i samarbetet.

– Läget är under kontroll, säger tävlingsledare Carina Olofsson som välkomnar alla, ryttare och publik.

Rekordmånga ryttare är anmälda i juniorernas mästerskap.
53 stycken vill vara med i SM-klasserna för ryttare upp till 18 år.

Arrangör är Billdals Ridklubb som så sent som i höstas arrangerade ett uppskattat SM inomhus. Då vann Anders Lidbeck, Flyinge. Han har chansen att försvara sin titel på söndag.
På startlistan finns Robin Ingvarsson, Varberg, som också har ett guld från SM inomhus.
Här finns också Niklas Arvidsson, Helsingborg, med hingsten Hasard 1245. Niklas är känd för att rida oerhört snabbt. Han vet hur det känns att vinna SM, året var 2003 och hästen hette då Cagliostro 931.

Sissela Smith och Matilda Pettersson, som under året tillhört ATG Hopp&Talang kommer att rida senior-SM. Båda talangerna rider för Åby Ridklubb, Norrköping.
Första kvalen rids på torsdag. Finalerna under söndagen.

– Vi bjuder på ett bra underlag och det är härligt med alla stora ytor som finns här på Åby, säger Carina och hoppas att många ryttare får härliga SM-minnen under helgen.

Folksam är idrottens försäkringsbolag och är sedan flera år stolt samarbetspartner till Svenska Ridsportförbundet och våra Svenska Mästerskap.

Sport | Hästsport
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login