Södermalmshemmets nobelmiddag ställde om

Av på 14 december, 2020

På Nobeldagen 10 december har Södermalmshemmet i Örebro en tradition att anordna nobelmiddag för sina hyresgäster. I år blev det annorlunda, men hyresgästerna bjöds ändå på ett firande.

Södermalmshemmets traditionsenliga nobelmiddag skulle i år ha anordnats för sjätte året i rad. Det är en uppskattad tradition, där hyresgästerna bjuds på en trerätters-middag, möjligheten att åka limousine samt massa musik och underhållning.

I år satte coronapandemin stopp för det traditionsenliga firandet. Men Senada Demirovic, som är kulturombud och en av initiativtagarna till nobelmiddagen, ville ändå göra något för att uppmärksamma dagen. Istället för att samlas i en stor lokal, bjöds hyresgästerna på en festlig middag på respektive våning av boendet:

– Det är inte lätt i dagens läge, men det är mer viktigt än någonsin att försöka förgylla de boendes tillvaro med glädje, aktivering och så klart den efterlängtade nobelmiddagen. Vi dukade fint på alla tolv våningar och det var en fantastisk känsla att se alla boende så uppklädda. En dam sa till mig att ”ett liv som levs med er andra, är ett värdefullt liv!”, berättar Senada Demirovic.

Det civila samhället är viktigt när det gäller att anordnad Nobelmiddag på Södermalmshemmet. SkönhetsCompaniet sponsrade bland annat med blommor.

– Och vår fantastiska personal gör ett utmärkt jobb. Det var fantastiskt att se festen på alla tolv våningar, men nästa år hoppas jag vi är samlade i vår stora sal igen – och kanske dansar tango, säger Senada.

Lokalt
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in