Solna-ecoÖrebro direktsänds på Viasatsport.se

Av på 29 november, 2013

Solna Vikings kommer från en stark seger borta mot Sundsvall Dragons. ecoÖrebro från förlust, men med nyförvärvet Rhys Carter mer inne i laget. www.viasatsport.se direktsänder Solna-ecoÖrebro fredag 29 november, uppkast 19.04.

Cirka en tredjedel av Basketligan herr är spelad och Solna ligger på femte plats i tabellen med 6–7 i matcher. ecoÖrebro är nia och alltså utanför slutspelet i dag med 1–10 i matcher.

Solna har haft en hel del skador under hösten, men har klarat sig hyggligt när man fått gå runt på få spelare. Nu får man tillbaka Erkan Inan och har fått se U-landslagsmannen Nathan Dawit mogna mer och mer samtidigt som Nils Hedström kommit från 08 Stockholm i Basketettan.

Solna har nu lite mer bredd och har ett enormt rutinerat lag med Mats Levin och Jim Nyström i spetsen. Store centern Stavros Toutziarakis och Taj McCoullough har visat sig vara en konkurrenskraftig duo i kampen under korgarna.

Senast slog man Sundsvall med 94–76 trots att Jim Nyström blev utfoulad ganska tidigt. Då klev Nathan Dawit fram med elva poäng och bidrog till att laget Solna hade fem man som gjorde tio poäng eller mer. Solna vill visa att man är på väg uppåt i tabellen och lär vara suget på att ta tredje raka segern.

ecoÖrebro har bara vunnit en match, men har spelat jämnt med de flesta lag i serien. Till förra matchen fick man in Rhys Carter i laget. Carter, som har spelat bland annat för Uppsala tidigare, visade hög kapacitet direkt med 16 poäng och tio assist, men ecoÖrebro förlorade ändå mot Uppsala, 68–83.

Med en match i benen och några träningar till borde ecoÖrebro bli allt bättre. Carter ger spets och också mer djup till ecoÖrebro. Coach Panagiotis Nikolaidis har nött rätt hårt på sex man hittills, men kan nu sprida minuterna på lite fler.

Med Carter i laget har ecoÖrebro en vass guardtrio i Carter, Ronnie Boggs och Mario Pesut. Under korgarna får Brandon Hassel och Nebojsa Pavlovic fortsätta dra det tunga lasset.

Basketligan herr bjuder på tre matcher till på fredagen; Södertälje Kings-Jämtland Basket, LF Basket-Sundsvall Dragons samt Uppsala Basket-Norrköping Dolphins.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in