Spelarna de stora vinnarna under Elitloppshelgen

By on 31 maj, 2017

Elitloppshelgen bjöd på både sportsliga och spelmässiga höjdpunkter, över 20 miljonvinster delades ut på lördagen på V75. Snabbaste försöket någonsin och rekord av Timoko i Elitloppets final gjorde att Elitloppet 2017 blev en helg att minnas.

Franska stjärnan Timoko med kusken Björn Goop i sulkyn, bjöd på en uppvisning i världsklass när han storskrällde till högsta oddset(30,81) någonsin i Elitloppets historia och sprang hem finalen på rekordtiden 1.09. Lägger vi till Bold Eagles rekordförsök och Sauveurs världsrekord så saknades det knappast sportsliga höjdpunkter den gångna helgen. Spelmässigt blev Elitloppshelgen också en succé. Bara under lördagen delades det ut över 20 miljonvinster på V75. Den svenska omsättningen(fre-sön) uppgick till 300,7 miljoner kronor vilket gör det till den näst högsta svenska omsättningen för ATG någonsin endast slagen av fjolåret(313 miljoner).

– Elitloppet 2017 går till historien som tidernas mäktigaste. Sporten höll absolut världsklass och intresset för spelet har varit fantastiskt. Folkfesten engagerar inte bara Sverige utan människor runt om i hela världen. Det är roligt att se, säger Hans Skarplöth, vd på ATG.

Över 18 länder direktsände från Solvalla och i snitt var det 312 000 svenskar som såg den sex timmar långa sändningen under Elitlopps-söndagen. Själva finalen sågs av 546 000 tv-tittare.

– Vi vill erbjuda Sveriges mest engagerande spelupplevelser och är förstås väldigt nöjda med det stora intresset för sporten och spelet. Att vi uppnådde den näst högsta svenska omsättningen genom tiderna är ett bevis på att vi lyckas engagera våra spelare, säger Hans Skarplöth.

Sport | Häst
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login