Sport | Europas bastuorientering avgörs i Estland

By on 1 februari, 2015

Europeiska Bastu Marathon äger rum den 22 februari i den estniska staden Otepää. Deltagarna ska orientera sig fram och besöka ett antal bastur på kortast möjliga tid. Evenemanget är öppet för deltagare från hela Europa och är helt gratis.

Europeiska Bastu Marathon hålls i år för sjätte gången. Antalet deltagare var förra året över 700 stycken och kom från bland annat Lettland, Ryssland, Spanien, Italien och Finland. Förra årets vinnande lag vann på 2 timmar och 29 minuter.

Man tävlar i lag om minst 4 personer och måste på förhand intyga att man är fysiskt frisk för att medverka. När laget kommer fram till respektive bastu måste en kontrollant signera lagets orienteringskort och bekräfta att lagmedlemmarna genomfört bastubadet enligt reglerna. Vinnande lag är de som avslutar alla utsatta bastur på kortast möjliga tid.

Som en bonus längs banan finns isvakar, varma pooler och andra attraktioner. Så behöver man värma sig i en badtunna eller om man klarar av att uthärda ett bad i isvak vinner laget extra tid. Mellan stationerna färdas deltagarna i bil.

Loppet startar klockan 12.00 i Kääriku Sport Centre i Otepää och avslutas på samma plats klockan 17.00 då en prisceremoni hålls. Förstapriset är en badtunna från OÜ Lemmikmees, både till bästa dam- och herrlag.

Sista dagen att anmäla sitt lag är 10 februari 2015 till saun@otepaa.ee

Orientering, Sport
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login