Stark efterfrågan på utlandsboende i Spanien

Av på 13 oktober, 2018
Patrick Westerlund, franchisetagare samt Simon Heim, säljare står nu beredda att ta emot kunder från Sverige och Skandinavien som letar bostad i Barcelona.

Fastighetsmäklarföretaget Svenska Mäklarhuset öppnar sitt fjärde kontor i Spanien på kort tid, nu är det dags för Barcelona. 

– Det är verkligen kul att vi nu öppnar upp vårt fjärde kontor i Spanien. Det finns en fortsatt stark efterfrågan av att köpa boende i populära områden som Barcelona, och vi vill vara där och ge en extra bra service i bostadsaffären, säger Niclas Spång ordförande i Svenska Mäklarhuset.

En spännande trend senaste tiden är att det inte bara är äldre som köper utlandsboende, utan även barnfamiljer och yngre par. 

– Målgrupperna för att köpa ett hus eller en lägenhet i Spanien ser annorlunda ut nu än för några år sen. Vi har fortfarande många kunder i 50-65 års åldern men intresset från de yngre målgrupperna har ökat. Många ser ett utlandsboende som ett alternativ till ett fritidshus hemma i Sverige och de jämför vad de får för pengarna. I Barcelona finns storstadspulsen i kombination med sol och värme vilket lockar många svenskar, säger Andreas Mühlich Marknadschef Svenska Mäklarhuset.

Barcelona är ett av världens mest populära resmål. Inte minst lockas svenskarna av att det är en storstad och en region som lever året runt. Bara några timmar bort finns även Pyrenéerna med bra skidåkning. Samtidigt är det är enkelt att ta sig till Barcelona från Sverige. 

– Oftast är det inte längre än 5 timmar från dörr till dörr. Många som letar boende här i Barcelona ser fördelar i att bo en bit utanför city. Castelldefels är ett mycket populärt område som vi gärna tipsar våra kunder om. Det är nära flygplatsen och en riktigt trevlig förort till Barcelona med rimliga priser, säger Patrick Westerlund franchisetagare i Barcelona.

För dig som är intresserad av ett utlandsboende i Barcelona, hittar du mer information på www.svenskamaklarhuset.se/utland

Ekonomi | Världen
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in