By on 27 oktober, 2020
Arkivbild

Örebro Hockey tog under tisdagskvällen emot Brynäs IF hemma i Behrn Arena för den elfte omgången av SHL 2020/2021.

Örebro som senast tog hem extrapoängen mot Växjö hade haft en uppåtgående trend sedan storförlusten mot Färjestad dock hade man Rodrigo Abols avstängd denna match. Brynäs å andra sidan förlorade senast mot HV71.

Örebro började mycket bra och satte redan efter 47 sekunder 1-0 genom Christopher Mastomäki. Hemmalaget fortsatte att hålla uppe trycket och det var stundtals spel mot ett mål och i den femte minuten var det åter dags då först Ludvig Rensfeldt och sedan Linus Öberg kom till och gjorde ytterligare två mål för 3-0 till Örebro.

Brynäs kom ut till andra perioden med ny energi och början av perioden blev betydligt jämnare, spelet böljade fram och tillbaks och i den nionde minuten fick Brynäs en straff som dock Örebromålvakten räddade. Efter straffen tog Örebro ett lite större grepp om spelet som präglades av kamp, man lyckades dock inte göra något mål så perioden slutade 0-0.

Det var Örebro som kontrollerade början av den tredje perioden men spelade mest på omställningar och skapade inte speciellt mycket press mot Brynäs. Brynäs å andra sidan jobbade sig sakta men säkert in i matchen och skapade några farligheter. Örebro fortsatte att försvara sin ledning och gav där igenom Brynäs större ytor att jobba på, man hade trots det god koll på spelet och kom i några farliga kontringar. Perioden slutade dock 0-0.

Detta var en bra match med betoning på första perioden, de övriga två var mer tråkigt effektiva när det gällde att hålla ledningen. Denna match var ett klart fall framåt när det gäller att komma tillbaks till det spel man hade i början av säsongen.

Nästa match spelar Örebro HK på Torsdag den 29 Oktober borta mot Frölunda HC.

Matchfakta:

Första perioden första minuten mål Örebro, Christopher Mastomäki satte 1-0. Femte minuten mål Örebro, Ludvig Rensfeldt utökade ledningen till 2-0. Femte minuten mål Örebro, Linus Öberg satte 3-0. Sjunde minuten utvisning Örebro, två minuter Ludvig Rensfeldt Holding. Powerplay Brynäs, inget resultat. Åttonde minuten utvisning Brynäs, två minuter Nicklas Danielsson Slashing. Powerplay Örebro, Inget resultat.

Första perioden slutade 3-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 13-6 Brynäs IF

Andra perioden fjärde minuten utvisning Örebro, två minuter Stefan Warg Cross-checking. Powerplay Örebro, inget resultat. Nionde minuten straff Brynäs, inget mål. Tionde minuten utvisning Brynäs, två minuter Oskar Kvist Slashing. Powerplay Örebro, inget resultat.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 3-5 Brynäs IF

Tredje perioden slutade 0-0
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 5-6 Brynäs IF

Matchen slutade Örebro HK 3-0 Brynäs IF
Skottstatistik matchen Örebro HK 29-18 Brynäs IF