Stefan Jansson och Björn Persson – två av årets eldsjälar i Lindesberg

By on 2 december, 2021
Stefan Jansson - en kulturprofil i Lindesberg med många strängar på sina lyra: Här som regissör av Pappersvalsen.

Stefan Jansson, mångfacetterad kulturprofil, och Björn Persson, mångsysslare och en eldsjäl bakom stadens biograf, är två av årets eldsjälar som får Energiklappen av kommunala bolaget Linde energi.

När årets nomineringsfönster stängdes summerades totalt 44 nomineringar – och nu har sex pristagarna utsetts som får dela på 25.000 kronor.

Energiklappen instiftades förra året, som ett sätt för kommunägda Linde energi att uppmärksamma en lokal eldsjäl eller grupp av eldsjälar, ett lokalt initiativ eller projekt.

Helt enkelt någon eller något som sprider värme och gör skillnad för andra, i Bergslagen.

…………….

Stefan Jansson, mångfacetterad kulturprofil, tilldelas Energiklappen med följande motivering: 

”Stefan är i det närmaste en institution i kommunens kulturliv. Genom åren har han spridit kunskap om Lindesbergs historia på ett annorlunda sätt, roat och engagerat publiken i otalet föreställningar och uppsättningar. Att beskriva Stefan och hans engagemang för bygden görs kanske bäst med klyschan ’många strängar på sin lyra’.”

Klassisk sportfråga, hur känns det?

”Så fantastiskt roligt! Det känns oerhört överraskande, hedrande och stimulerande. Och välbehövligt, ibland kan även energin tryta för den mest energiske, så i mitt fall är detta nåt att glädjas över när det känns extra tungt. För även om jag gör det jag brinner mest för är det ju ibland tungt att dra och orka vidare”, svarar Stefan Jansson på lindenergi.se.

Vad vill du hälsa den eller dem som nominerade dig till Energiklappen?

”Jag vill säga att jag är mycket glad och tacksam för att uppmärksammas på detta sätt. Detta värmer på vägen vidare! Jag blev väldigt tagen när jag fick veta det.”

Hur ska du använda Energiklappen?

”Det vet jag inte just nu! Förmodligen nåt enkelt som jag annars har mindre tid för. Jag är nyfiken på mycket som jag ännu inte hunnit göra i teaterväg dessutom. Gillar att läsa in mig på nya områden och saker jag vet mindre om. Helt klart är i alla fall att det blir nåt energigivande! En kickstart för framtida äventyr!”

…………….

Björn Persson, mångsysslare, tilldelas Energiklappen med följande motivering:

”Många vet vem han är och de barn som nu är vuxna känner till honom väl. Även om Björn helst jobbar i det dolda, har det blivit dags för honom att träda fram i rampljuset, åtminstone för en stund. Genom åren har han anordnat diverse aktiviteter för kommunens unga, varit en eldsjäl bakom stadens biograf och en viktig go-to-person. Vi låter härmed Energiklappen kasta ljus på mr 37:an!”

Klassisk sportfråga, hur känns det? 

”Väldigt överraskande, inte en tanke att jag skulle kunna bli nominerad till något överhuvudtaget. Men jättekul, betyder ju att någon uppskattat det man gjort”, svarar Björn Persson på lindeenergi.se.

Vad vill du hälsa den eller dem som nominerade dig till Energiklappen?

”Stort TACK förstås, det ger extra energi bara att ha vetskapen om att den finns några som tror på en.”

Hur ska du använda Energiklappen?

”Ingen aning, den kom som en blixt från en klarblå himmel. Inte hunnit tänka någonting på det ännu. Men vore roligt om Energiklappen kunde bidra och användas i någon form för att skapa ytterligare ”energi” till någon av de två verksamheter där jag jobbar med ungdomar, d v s fritidsgården eller bion. Men den kom så plötsligt så jag har inte hunnit komma på något konkret ännu, måste få lite distans och tid att fundera.”

…………….

Övriga mottagare av Energiklappen 2021:

  • Patrik Nilsson och Anders Hedlund, Guldsmedshytte SK
  • Sara Aspling, Trygg vuxen
  • Lasse Frejd, Frövi IK

Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login